Moederdag

Moederdag
Meestal besteden we deze dag aan het bezoeken van mijn schoonmoeder en mijn eigen moeder.  En denk ik,, en ik dan? Ik ben toch ook moeder..?
*droomt weg*
Langzaam word ik wakker door het geroezemoes in de slaapkamer. Ik hoor de jongens giechelen en het papier gekraak van hun zelfgemaakte moeder dag cadeautjes. Ben heeft een groot dienblad in z’n handen met daarop warme croissantjes, een gekookt eitje en verse aardbeien. Hadassa kijkt door de spijlen van het bed met grote ogen wat er allemaal om haar heen gebeurd en mag gezellig bij in bed liggen. De jongens springen op het bed en willen allemaal tegelijk hun cadeautjes geven. We besluiten dat we van oud naar jong gaan en daar zijn ze het mee eens. Wat een prachtige cadeaus! Na dikke knuffels en kussen gaat iedereen naar beneden en ik mag lekker blijven liggen. 
Ik eet rustig m’n lekkere ontbijtje op en geniet van de rust. Als ik klaar ben laat ik het bad vollopen en lees ik een boek. 
Als ik beneden kom, hebben de jongens de kamer opgeruimd en Ben de afwas gedaan.  Als Hadassa weer wakker is, maken we een lange wandeling met onze gezichten heerlijk in de zon. De jongens verstoppen zich en wij mogen ze zoeken. We plukken wat bloemen en zetten ze bij thuis komst in een vaas. 
We ploffen met z’n alle op de bank en kijken een film. 
Tegen de avond zijn Ben en de jongens aan het rommelen in de keuken. Ik wil me er niet mee bemoeien en geniet ervan dat ik een avondje niet hoef te koken…heerlijk! Na een uurtje is de tafel gedekt en kan ik aanschuiven. We gaan gourmetten. Zo gezellig, de jongens hebben zelfs pannenkoeken  en eitjes gebakken. Ik knuffel lekker met Hadassa op de bank terwijl de jongens samen met Ben alles opruimen.  
Als de afwas is weggewerkt gaan we weer aan tafel, maar dit keer voor een leuk spel. We spelen twee rondes en dan legt Ben de jongens op bed. Ik trek vast m’n pyjama aan en geef Hadassa de fles. Als Hadassa ook ligt, kijken Ben en ik samen nog een film en gaan dan lekker slapen………
Wat was dit een heerlijke da….. “GEPOEEEEEPPPT!” 
O, ja.. Gideon zat op de wc. Helemaal vergeten. 
Maar wat zou het heerlijk zijn hé zo’n dagje lekker in de watten worden gelegd? 😉  

P.s Ik ben heerlijk verwend vanmorgen. Een gekookt eitje en prachtige cadeautjes van de jongens en Hadas. Mijn dag kan niet meer stuk. Enorm gezegend! En straks langs de andere mama’s. 

P.p.s Fijne moederdag alle mama’s!! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *