Ontaarde moeder 2.0 : beeldbuiszombie’s

Je weet het nog wel hé de blog die ik schreef over de beeldbuiszombie’s (m’n kinderen). Dat ik niet zeker wilde dat kinderen werden met een harde schijf en leefde voor de flikkering van een beeldscherm.
En net als al mijn andere vele “projecten” (zo zal ik ze maar even noemen) mislukken de meesten keihard. Maar ik geef niet snel op. Oké .. soms wel, eigenlijk altijd. Maar daar wil ik het nu niet over hebben.
We gaan kickass van start en de kinderen vond het fijn, ik vond het fijn wel kon vinden erin vinden. Maar je weet hoe dat gaat met regels. Mama is moe, laat de kinderen wat langer kijkend en je weet hoe die nog in leven is. Dus, de dag erna, ‘jahoor lieverds, kijk nog maar lekker een halfuurtje langere televisie’ (zo niet consequent). Om vervolgens te veranderen in een moeder met een ander scherm met bewegende beelden zet haar ‘haar eigen dingen kan doen’. En dat terwijl ik echt ontzettend vooruit is / knutselen / puzzelen / samenwerken spel ben.
Maar ik kan gewoon niet anders dan toegeven dat dit ook een ding is dat ik me er aan stoor het ineens radicaal anders moet. De kinderen mij braaf ‘moeten’ volgen en ook zij klakkeloos aan nemen, want ja .. ik ben toch nog wel hun hunmoeders.
Frustrerend? Ja soms best wel. Doorzettingsvermogen zit me niet echt in het bloed, en gemakzucht helaas wel. Maar we ploeteren lekker door. En ik denk dat dit stiekem ook best wel herkenbaar is voor andere moeders. Is het niet met een beeld is het misschien wel een ander gebied.
Volgens mij ook helemaal niet erg. Moet moet het ook echt in je kind zitten. De jongens waren amper geboren en hun liefde voor het beeld was geboren. Hadassa boeit het niet, alhoewel je haar een eenzame plek hebt gegeven. Stiekem ben ik daar wel blij mee. Dan heeft ze dat in ieder geval niet van mij geërfd.
Nou ja, zolang ze de zon nog op hun huid kunnen  verdragen en nog  ronde ogen hebben. Totdat het punt komt waarop ik de televisie het raam uitgooi en we de hele dag buiten moeten zitten ‘wil dat is goed voor je’.
 

 

Ontaarde moeder 2.0 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *