Temperament!

Ik kan me nog heel goed herinneren tijdens de zwangerschap van Hadassa. Ook in de zomervakantie we in hetzelfde schuitje zitten als nu. Of is het eigenlijk elke zomervakantie ? Of gewoon eens in de zoveel tijd?

Één jongentje waarbij het allemaal even niet zo lekker loopt en wij voor nu weer even met de handen in het haar zitten. Waar ik zelf dan vaak van baal is ‘het ging zo lekker ‘. Dan zijn dit soort dagen, weken… best lastig. En tegelijkertijd weten we dat dit weer over gaat.

Alle strategieën, technieken (die Nadine ons leerde) gooien we er tegen aan. Liefde, rust en geduld zijn keywords momenteel.

Maar soms is dat ontzettend lastig! Ik merk dat het meer van mij vraagt dan dat ik kan geven. Wat ik wel geleerd heb is dat wanneer dit gebeurd niet alles meteen slecht gaat. Man, wat maakte ik het mezelf moeilijk. Dankzij goede hulp en de juiste inzichten heb ik geleerd dat er heel veel dingen gewoon goed gaan en lekker lopen. Daar ben ik dankbaar voor!

Deze periode gaat ook weer over.

Temperamentvolle kinderen kunnen ons veel leren. Mij in ieder geval. Ik word er door gevormd. En mag er steeds van leren ook als het super lastig is.

Stefanie Brouwer

Delen op social

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Design en lifestyleDesign en lifestyle