Wat blijkt. Zijn ze niet zo goed in.

Met handen in het haar typ ik deze blog ( bij wijze van spreken dan)
Ruben en Boaz maken al dagen ruzie.
Ik word er zo ontzettend moe van. Het gaat echt vanaf het moment dat ze wakker worden totdat ze op bed gaan non stop door. En waarover >? Echt, pff.. het is de moeite niet.
Jij zit op mijn plek. Kijk niet naar me. Ga van m’n kamer af. Geef m’n knuffel terug. Ik had hem eerst.

Ruben weet precies de juiste dingen te zeggen en doen om Boaz te laten ontvlammen in woede. En vervolgens met een pruillipje bij mij komen omdat Boaz slaat.
Ik heb m’n ogen nog maar net open ’s morgens en ik hoor ze al te keer gaan… mag ik vandaag alsjeblieft in bed blijven liggen en geen politie agent spelen? 
Gideon bemoeit zich er niet mee  en zit in zijn eigen bubbel lekker te spelen of televisie te kijken.
Mag ik zeggen dat het ontzettend frustrerend is om de hele dag twee ruziënde kinderen uit elkaar te houden? Dat het echt zo ontzettend veel geduld kost. En elke keer maar weer een reden bedenken waarom de ene toen de gelijk had en waarom de ander een andere keer op die stoel mocht zitten. Ik zeg wel eens, regel het zelf maar, ik was er niet bij los het samen maar op.
Wat blijkt. Zijn ze niet zo goed in. Lees: loopt uit op een gevecht
Voor mij is het een berg geduld op brengen en proberen de ruzie te “sturen”. En dat is de ene keer makkelijker dan de andere keer. Ze kunnen elkaar zo’n pijn doen. En weten  vaak  niet wanneer ze moeten ophouden en gaan door totdat er iemand huilt of serieus pijn heeft. Hoe vaak ik ook vertel dat weglopen of naar mij toe komen ook een oplossing is. De ‘niet terug doen’ regel hangt wel aan de deur maar zet geen zoden aan de dijk.
Ik probeer van alles te bedenken, is er iets veranderd? Iets wat er bij hun onderhuids kriebelt waarvan ik geen weet heb?  Ik weet wel dat ik het lastig vind.
En ik heb van alles geprobeerd.

Ik ben even door m’n ideeën heen. En ben opzoek naar wat extra geduld voor de rest van de dag.
P.s Misschien toch maar weer een kalender maken.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *