Wat een verademing!

Waar ik eerder echt anti beeldscherm was. Super strakke tijdschema’s hanteerde en alles goed bijhield. Zo makkelijk ben ik nu. Want weet je de zomer vakantie kwam om de hoek kijken. En jongens wat was ik blij dat ik die strakke regels kon laten gaan. Ik geloof in regels en ook mbt beeldschermen ( computer, wii, nintendo) En ik had alles goed voor elkaar, maar ik merkte dat hoe meer regels ik bedacht hoe lastiger ik het vond. Dat klinkt misschien gek, maar dan moet je met nog meer dingen rekening houden.

Om je heen hoor je allerlei geluiden: mijn kind mag nooit ergens op. Of kijkt een halfuur televisie per dag. Tot de televisie staat gewoon de hele dag aan. Iedereen heeft een eigen mening en daar ben ik blij om. En aan de andere kant ben ik daar super vatbaar voor. Want ja, ik wil het toch wel goed doen. 

Gelukkig heb ik ook nog mijn gezonde verstand. En als ik terug kijk naar mijn eigen jeugd, jup ik keek veel televisie en ja ik mocht ook regelmatig op de computer. En weetje? Ik leef nog. Heb geen vierkanten ogen. En ben zelfs best wel leuk. Dus… waar maakte ik me toch altijd zo druk om? Ben en ik hebben het er samen over gehad en waren het er beide over eens dat we de regels soepeler moesten maken.

Wat een verademing!

De jongens hebben die momenten van rust nodig. En wij als ouders ook. Ik snap niet waarom televisie kijken of achter de computer zitten nu zo’n ophef veroorzaakt terwijl er vroeger geen haan naar kraaide! Oke.. ik snap dat wanneer je kinderen non stop, dag in dag uit verkleefd zijn met een beeldscherm. Je, jezelf misschien moet afvragen of dat wel oké is. Maar volgens mij zolang je het gewoon in de gaten houd en er zelf oké bent.. Tja waarom niet.

Ja, mensen ik heb het licht gezien. Ik kan nu gewoon zeggen: Jup ze hebben net twee uur gecomputerd en ja daarna keken ze een film op netflix. Het deel van mij wat alles op dat gebied perfect en ‘volgens de regels’ wilde is volledig afgestorven. Want waarom mogen wij wel zes uur ( zolang kan ik niet eens wakker blijven) bingewatchen?? En mogen onze kinderen niet langer dan de ‘aanbevolen hoeveelheid tijd’ beeldschermen gebruiken?!! Ik snap er niks meer van.

Dus jongens zet er nog maar eentje op. Een film. Of twee.  Enne.. mama houd van jullie! En van de rust die het met zich brengt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *