Zes onmisbare dingen als je kinderen hebt!

Hier een lijstje van voor mij onmisbare dingen als je kinderen hebt! 

Flink wat humor en nuchter zijn.

Eigenlijk twee in één maar deze horen wel een beetje bij elkaar. Als je kinderen hebt kom je soms voor heel wat gekke dingen te staan. Of gewoon ongelukjes, zoals: een omgevallen beker, sudocreme her en der gesmeerd. En ik denk dat de beste manier om daar mee om te gaan is er om lachen. Niet zozeer om het feit dat er over je net gedweilde vloer een beker yoghi ligt. Maar gewoon omdat het kan gebeuren en het een ongelukje was. Ik heb soms wel na de derde beker of een plas spoor door het hele huis wel moeite om m’n lach klieren te activeren. Maar door nuchter te zijn en er om te lachen maak je het voor jezelf alleen maar makkelijker.

Een televisie.

Ja, ik vind hem absoluut onmisbaar. Het is zo handig als je zelf niet in staat bent om gezellig te doen.  Even een moment van rust na een drukke dag. Of gewoon omdat je je handen vol hebt. Bij ons is het een echte hit en doordat we netflix hebben kunnen ze ook nog oneindig kiezen of gewoon driehonderd keer dezelfde film kijken. Want ook dat gebeurd ja. En niet alleen voor de kinderen maar ook zeker voor jezelf.

Tijd voor jezelf.

Dat brengt mij bij het derde onmisbare ‘ding ‘.  Tijd voor jezelf! Televisie kijken, iets voor grote mensen kijken, een leuke film of serie als de kinderen op bed liggen. Sporten, lezen, knutselen, naar de film, in bad liggen, uit eten, wat dan ook. Neem tijd voor jezelf echt, want dat heb je nodig. Als je veel in huis bent, en natuurlijk doe je ook anderen dingen dan alleen thuis zijn. Maar doe dingen die je ontspanning geven. En dat is voor ieder verschillend. Ik zelf sport en ga graag naar de film. Maar op de bank liggen met een goede serie als het verder stil is in huis vind ik ook heerlijk. Opladen maar!

Een goede wasmachine.

Die spreekt eigenlijk wel voor zich. Kinderen kunnen kliederen, smeren, spugen enz.. Ja echt een goede wasmachine is onmisbaar!

Multitask skills.

Als je ze nog niet hebt, geloof me, zodra je kinderen hebt ga je het ontwikkelen in een razend tempo. Terwijl je de baby verschoond, kam je ondertussen je haar, ben je aan het bellen en check je, je agenda op afspraken voor die dag. Geloof me, je gaat multitasken als een pro!

Flexibiliteit 

Echt onmisbaar! Want net als jij een plan hebt gemaakt word het net zo hard weer verandert. Word een kind ziek juist als die afspraak voor een fotoshoot stond, en ‘o was dat kinderfeestje vandaag?’ Je flexibiliteit zal nog vaak op de proef gesteld worden. En soms worden er hele leuke creatieve oplossingen bedacht. Laat je verrassen 😉

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *