Zo kwam ik op het idee een ‘Beloningssysteem’ te maken

Hier in Huize Brouwer is het de laatste tijd nogal hectisch ( geweest). Nu we een soort van wat rustigere periode in gaan moeten er weer even wat orde op zaken gesteld worden. Want man..wat maken we ( ik en Ben) er zo nu en dan een potje van. Regels.. Huh wat?! Enigszins gehoorzame kinderen..Gehoorzaam..? Ik geloof niet dat, dat woord voor komt in het vocabulaire van onze kinderen. En onze consequentie meter hapert aan alle kanten.

Oke, we constateren dat het dus een klein beetje een puinzooi word qua regels en duidelijkheid. Op zich geen wereldramp maar het zou fijn zijn als we er weer een beetje gezelligheid ingooien en in plaats van frustratie! 
Zo kwam ik op het idee een ‘Beloningssysteem’ te maken. En dan niet zo’n saai ding. Maar gewoon iets leuks, wat de jongens ook daadwerkelijk motiveert. Ook leek het ons handig gewoon wat ‘simpele’ regels op te stellen en die op te schrijven, met de jongens te bespreken en ze op te hangen in de woonkamer. Daarbij wil ik ECHT! gaan proberen om ‘s morgens om half 6 op te staan. Het is zo fijn om je in alle rust klaar te kunnen maken, alvast wat huishouden te doen en boterhammen te kunnen smeren. Vanmorgen deed ik dit ook en ik had alle tijd om even rustig te douchen. Ik had de afwas gedaan, de woonkamer van een sopje voorzien, opgeruimd en langzaamaan werd de rest van het gezin ook wakker. Zonder gehaast de deur uit!  Ik zeg.. win win. Of ik het vol ga houden is een tweede. Maar elke dag dat het lukt is het mooi mee genomen.. oke… ik dwaal af.  
De regels hangen en de Belonings’trap’ hangt ook. Ik heb het echt met liefde en plezier in elkaar geknutseld ( en echt,.. ik ben absoluut niet creatief of een knutsel type) En dan die nieuwsgierige vragen van de jongens, wat er toch allemaal ging gebeuren en wat ik wel niet aan het doen was. 

Morgen gaan we beginnen met de trap, de regels zetten we meteen in 🙂 Ik ben heel heel benieuwd en ook heel gemotiveerd ( Ben ook hoor 🙂 ) om dit te laten slagen! Tijd voor een positieve en frisse wind in Huize Brouwer! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *