‘Wat vind jij daar nou van?’

‘Wat vind jij daar nou van?’

 Een vraag die je overal hoort. En dan niet eens bewust of met zoveel woorden. Maar iedereen voelt de behoefte om overal wat van te vinden en dan ook zeker hardop uit te spreken. En ik moet zeggen dat het mij lichtelijk irriteert. Of misschien meer dan lichtelijk. Discussies van zwarte piet tot wel of geen vaccinaties. Overal worden meningen opgedrongen, uitgesproken of de grond in geboord.

Oké, met een mening uitspreken is niets mis. Maar wat beweegt mensen er dan vervolgens toe om heel duidelijk te laten weten dat het een verkeerde mening is en ronduit belachelijk? Op social media word van alles gedeeld, ik doe er zelf gezellig aan mee. Maar ik zal nooit een nare opmerking of een”duimpje omlaag” achterlaten. Als iets me niet zint of niet in “mijn straatje past” dan scroll ik gewoon door, of lees het niet eens als de titel bij mij een onderbuik gevoel oproept. Natuurlijk wil ik ook wel eens m’n mening geven en zeggen wat ik er van vind en ben ik het met veel “grote” discussies helemaal wel eens, of juist niet 😉 Maar over het algemeen laat ik het gaan. En als ik dan al wat wil zeggen hou ik het netjes.

Als ik wel eens lees hoe mensen elkaar afmaken met (niet eens uitgesproken maar getypte) woorden schrik ik me kapot. Want wat maakt het uit of je borstvoeding geeft, je kind koekjes mee naar school neemt, of je graag augurken in je neus stopt?! Wat maakt dat in vredesnaam uit? Dat het niet iets is wat jij zou doen, prima! Maar laat een ander toch doen waar hij of zij gelukkig van wordt. En begrijp me niet verkeerd..deel je mening, vertel maar waar jij staat en wat jouw voorkeur heeft. Daarin zijn we vrij. Maar wees dan ook lief voor een ander, want niet iedereen kijkt er hetzelfde tegenaan als jij. En niet iedereen begrijpt misschien waarom jij de keuzes maakt die je maakt en dat is oké.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *