Zeven dingen die ik echt NIET ga missen aan de zomer!

Oke, dus als je mij kent weet je dat de zomer (absoluut) niet mijn favoriete seizoen is. In deze blog de redenen.

HITTE!

Begrijp me niet verkeerd! Ik hou van de zon, teenslippers en buiten zijn zonder jas. Een bbq houden super gezellig. Maar echt, dat soort dingen kunnen je alleen doen tussen de 21 en 25 graden. Dus niets daarboven. En laat het nou net een VETTE hittegolf zomer zijn geweest. ALWEER. En ik verander dan in een soort humeurig niet vooruit te slepen monster wat gewoon niet lekker in haar vel zit. Zweten, plakken en humeurige kinderen. Nee dank u, ik pas! Hoe mensen er serieus van kunnen houden en ook nog productief zijn.. het is mij een raadsel!

 

Dit ben ik dus niet>>>>

 

FRUITVLIEGJES!!

Deze hoort eigenlijk ook wel op nummer één te staan. Ik vind het echt een horror. Je kunt werkelijk geen kruimel hebben liggen of er zitten vierduizend fruitvliegjes op. Ik probeer er echt goed op te letten, maar serieus.. het is niet te doen. En nu in deze warme week zijn ze weer in al hun volle vliegende glorie terug. O.. en nu we het toch over ongedierte hebben >MADEN in de container… niet te doen.

ZOMERKLEDING

Geloof me, ik vind het heerlijk om in een jurkje, korte broek of top te lopen >> in mijn eigen achtertuin. Ik voel me toch zo ongemakkelijk in zomer kleding. Ik voel dan de behoefte om geen hap meer te eten totdat de zomer voorbij is en ik me dan weer kan hullen in dikke alles verhullende truien. Tja.. iets met zelfbeeld en werk in uitvoering. En ik draag het wel want anders kun je me van het asfalt schrapen.

AUTO RITJES

Ja dat is gewoon heel vanzelf sprekend. Je handen verbranden aan het stuur en je kunt geen hand voor ogen zien door die fikkende zon. Nee echt, vermijd de auto tijdens de zomer. En als je echt niet anders kunt. Stel je moet zesendertig uur rijden naar je vakantie zorg voor een MEGA GOEDE AIRCO zo één die sneeuwvlokken door je auto blaast.

KOKEN

Klotsende oksels, zweetdruppels op je voorhoofd. Het is gewoon te warm om te bewegen en vervolgens word er van je verwacht dat je een avondmaal op tafel zet waar iedereen tevreden mee is. ‘Oke, jongens we eten een tosti vanavond. En morgen een pizza’!

VOORAL NIET KLAGEN

Nee mensen..we moet dankbaar zijn voor dit heerlijke weer. Want we wonen in Nederland en daar is het al amper ‘echt’ zomer dus vooral niet zeuren.  Ik ben er gewoon niet voor gemaakt ja! 

BUITEN ZIJN

Dit klinkt misschien heel belachelijk maar ik ben niet zo graag buiten. Althans de zomer geeft mij het gevoel dat ik buiten moet gaan zitten en genieten. De kinderen een waterparadijs aanbieden en er zelf als een zonaanbidder naast gaan liggen. Nou nee sorry ik zit liever binnen met alle ramen deuren en gordijnen gesloten met een ventilator in m’n bakkes. Dat wil doen als het buiten verschroeiend heet is. En terwijl ik iedereen lekker hoor  kletsen en zon aanbidden voel ik me dan ook nog schuldig. Want ja, zou ik eigenlijk ook niet gewoon buiten moeten zitten? Gelukkig ben ik in mijn eigen huis en mag ik dat helemaal zelf bepalen.

Hoe zit dat met jou? Ben jij een echte zonaanbidder? Of ben je net als ik geen zomer liefhebber? 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *