Knoop doorgehakt!

Hoi!

Ik heb de knoop doorgehakt! M’n telefoon gaat vanaf morgen een maand uit. Ik vind het behoorlijk erg om aan mezelf te merken dat ik er gewoon niet van los kom. Het klinkt misschien wat dramatisch..maar het is echt een verslaving. Serieus..probeer je telefoon is een hele dag, twee dagen of een week niet aan te raken. En kijk eens hoe je daar op reageert. Nu moet ik zeggen, dat ik op jonge leeftijd het liefst alleen maar televisie keek en dat zie ik terug ik onze kinderen.  Maar vanaf morgen ga ik gewoon net alsof doen, dat ik geen telefoon meer heb. Ik wil er vanaf. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn gezin.

Ik merk dat in de dagen dat het me lukt minder op m’n telefoon te zitten ik veel leuker ben. Een stuk geduldiger en gezelliger. Minder geïrriteerd. Omdat ik niet zo nodig nog een level wil/moet halen van candy crush of een mailtje moet versturen midden in de avond spits.

Daarbij komen er ook nieuwe regels voor de kinderen. Want niet alleen ik, maar ook zij moeten minder vaak een scherm zien.
Het is zo lekker makkelijk, die televisie. Ja klopt, heerlijk. Zet em aan en je hebt er geen kind meer aan. Maar ik ben zo vóór buiten spelen, vóór kleien, knutselen spelletjes doen. Fantasie gebruiken om leuke dingen te bouwen, om mooie tekeningen te maken.  Maar door mijn eigen verslaving en luiheid daarin… creëer ik mijn eigen legertje beeldscherm zombies…

Ik voel mezelf best wel…bloot nu…poepie eerlijk en het voelt niet echt fijn ofzo. Dat ik moet toe geven dat door mijn eigen gedrag niet alleen ik me rot voel maar de kinderen ook gewoon niet het goede voorbeeld geef.  Toe geven dat ik blijkbaar voorkeur geef aan een beeldscherm in plaats van het opsnuiven van frisse wind of een leuk bordspel. Ik geef toe.. ik schaam me.. echt.

En ik ben echt niet het koekjes bak, thee drink, knutsel type moeder. Maar ik WIL veranderen. En de eerste stap daarin is, weg met de telefoon. Minder televisie en minder computeren.
Graag wil ik dit ‘avontuur’ met je delen en zal proberen regelmatig een update te posten om te laten weten hoe het gaat. En hoe de kinderen het ervaren.

Liefs


En als je met me mee wil doen, al is het maar voor een dag lijkt dat me erg leuk! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *