Less scrolling, More living.

Hoi!

Nu Hadassa weer thuis is…Wat overigens echt een feestje waard is! ( ja zeker wij gaan nog een taart bakken!)  Word het weer tijd om mijn mobiel gebruik ernstig te verminderen. Wat ben ik van mezelf geschrokken.. hoe snel en hoe veel ( nog meer dan voorheen) ik met m’n telefoon zat. Hup weer een foto op insta. Gewoon weer zo’n stom spel geïnstalleerd, doelloos scrollen op pinterest enz enz.
                 

Echt.. op een gegeven moment wilde ik m’n telefoon het liefst uit het raam gooien omdat ik me ergerde aan mezelf, waar ik me meestal aan erger bij anderen. Continu die telefoon aan je hand geplakt, alsof er een magnetische kracht in m’n hand zat waardoor hij er niet meer uit kon. En ondertussen maar mopperen op anderen terwijl hij bij net zo vastgeroest was als bij die ander.

Ik ben wel blij dat ik me besefte dat ik dat dit echt niet zo kon ( gelukkig kon ik nog net over het bord voor m’n kop heen kijken). De jongens verbieden na vijf uur geen beeldschermen meer en zelf wel de telefoon in m’n handen houden…#slechtvoorbeeld. Het hele minder beeldscherm was erg in het water gevallen nadat Hadassa was opgenomen…en het kon me ook niet schelen, dan zaten de jongens maar de hele tijd televisie te kijken of te computeren. Te moe om het me aan te trekken. Maar naar mate de tijd verstreek…ugh…ik vond het weer echt een ding worden. Ik vond het veel leuker om gewoon ‘s avonds een bordspel te doen met de jongens. En echt ik kan je zeggen in die periode dat de jongens minder beeld hadden ze heus wel eens klaagde..maar vooral veel samen speelde. Spelletjes deden, knutselden, en we waren meer buiten.
                         

Allemaal pluspunten dacht ik zo! Dus we gaan het weer helemaal goed oppakken. De jongens hebben vier nieuwe bordspellen gekregen van de sint. We kunnen er dus wel weer even tegen aan. Daarbij komt nu Hadassa er weer is heb ik er ook geen zin meer in en geen tijd voor om steeds naar een licht bundel in m’n handen te loeren. Hadassa heeft meer in het ziekenhuis gelegen dan dat ze thuis is.. ze verdient mijn aandacht. En niet alleen zij, Ben en de jongens net zo goed. Je weet inmiddels wel dat mijn gezin voor mij ontzettend belangrijk is en mijn kinderen het mooiste en beste zijn wat ik heb. En ik wil er alles uit halen. Zoals ik al in een eerdere blog zei, ik wil er voor kiezen een moeder te zijn die leuke dingen doet met haar kinderen ook al heb ik er misschien geen zin in. Ookal ben ik niet het bak/knutsel/latenwelekkerbuitenspelen type.

                     

Dus hup weg telefoon, opnieuw hallo nieuwe regels, ik heb der zin in!

Liefs

P.s Één keer in de zoveel tijd zal ik ff een update plaatsen ( en natuurlijk gewoon andere blogs 🙂  ) .Maar het zal niet dagelijks zijn. Nog geen idee wanneer en hoe lang ik m’n telefoon uit laat staan. Maar dat zien we wel. Voorlopig ga ik er weer lekker vandoor. Genieten van wat er echt toe doet. En dat is dus niet een nek hernia krijgen omdat ik teveel naar m’n telefoon kijk. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *