Vliegtuig stand: AAN! ( of toch niet?) Update!

Hoi!

Nou, laat ik eens even een update geven over m’n telefoon gebruik. Het is verrekte lastig! Het is net als diëten..”ik spreek met mezelf af, ik ga vanaf nu gezond eten en meer bewegen”. Waar ik de eerste twee dagen erg gemotiveerd ben, lijkt het ongezonde eten me te roepen en de bank zegt “ga vooral niet van mij af”. Wat is dat toch?

“Denk niet aan een roze olifant”  Oeps.. nu denk ik er al aan.

Zucht, als ik mezelf iets keihard verbied werkt het niet. De eerste twee dagen gingen goed, daarna wilde ik m’n telefoon al liever niet meer weg leggen. O my.. ben ik dan echt een heuse telefoon verslaafde?! Iets wat ik verafschuw.. Ugh… het lijkt er wel een beetje op hé.

Maar nu, ik  moet toch een oplossing bedenken voor dit ‘probleem’. Hmm.. ja, ik dacht door het hier te delen ik wel wat sterker in m’n schoenen zou staan maar het lijkt haast wel moeilijker.

Laat ik eerst eens kijken waarom ik zo graag met m’n telefoon zit.
 * Ik wil graag sociaal zijn
 * Ik vind het leuk om foto’s te kijken van anderen
 * Ik vind het leuk om foto’s te delen met anderen
 * Ik ben nieuwsgierig
 * En ik denk dat het eigenlijk een gewoonte geworden is. Iedereen pakt tegenwoordig z’n telefoon als je samen in een ruimte bent en dus doe je dat zelf ook maar. Want ja..met wie moet je anders  praten?!

Oké, wat kan/ga ik hier nu aan veranderen?
* Ja, ik wil graag sociaal zijn..maar moet dat vierentwintig uur per dag? Nope
* Ja, ik vind het leuk om foto’s te kijken van anderen..maar moet dat vierentwintig uur per dag? Moet ik binnen drie seconden die leuke foto van een hond in een eenhoorn pakje? Nope
* Ja, ik vind het leuk om foto’s te delen..maar moet dat elke dag of meerdere keren per dag? Ben ik zo wanhopig op zoek naar aandacht of heb ik niks beters te doen? Nope
* Ja, ik ben erg nieuwsgierig..maar moet ik continu andermans leven in duiken door foto’s scrollen en blogs lezen. En bedenken wauw wat hebben zij het goed ( ook al is het niet zo ) ? Nope
* Ja, het is echt een gewoonte geworden. Maar moet ik net als een zombie ook steeds maar m’n telefoon uit m’n tas/jas/broekzak halen om ook in de massa op te gaan? Nope

Het lijkt me wel duidelijk dat ik het erg leuk vind op m’n telefoon..maar dat het ook behoorlijke nutteloze tijdverspilling is. Ja, ik kan gewoon gaan appen en foto’s kijken en foto’s delen. Maar het hoeft niet continu. Ik hoef niet om de vijf minuten te kijken of ik al een berichtje heb of iemand weer een nieuwe foto geplaatst heeft. Ik bedoel, je hebt niet eens een melding gekregen serieus, hoezo ga ik dan op m’n telefoon kijken!? Zucht,.. jullie begrijpen me vast wel. Ik struggle er mee. Ik ga vanaf vandaag gewoon weer een nieuwe poging wagen met deze punten in mijn achterhoofd.

Liefs

Vind jij het ook zo lastig om je telefoon weg te leggen? En ga je ook vaak op in de massa en pak je, je telefoon wanneer de rest dat ook doet? En heb je misschien nog een goede tip, echt let me know!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *