Update: Gideon, hoe gaat het nu?

Na een lange tijd weer eens een update over Gideon.

Een tijd geleden, zo’n twee jaar inmiddels. Werd duidelijk dat Gideon niet zo duidelijk sprak. En dus begonnen we op de psz met het vve groepje waar hij in een kleinere groep kon spelen en meer met taal bezig kon zijn.
Ik twijfelde in het begin erg of ik niet te snel overstag was gegaan. Maar hij ging met plezier en dat vond ik erg belangrijk.

Toen zijn basisschool periode aanbrak sprak hij nog steeds onduidelijk en waren wij thuis eigenlijk de enige die hem goed verstonden. Hij zit nu in ( hiervoor een halfjaar groep nul) groep één  en het gaat eigenlijk wel goed. Hij gaat ook al zolang als hij naar school gaat naar de logopedist en dat gaat ook steeds beter. Dus z’n spraak gaat echt wel de goede kant op.

Wel is het ons opgevallen dat hij heel veel voor ons toch simpele dingen niet lijkt te begrijpen. Dat blijkt ook wel uit de testjes van de logopediste.
Ik ben met hem al een keer naar de kinderarts geweest maar haar advies was eigenlijk, zie het maar even aan.
Kleuren herkennen kan hij bijvoorbeeld ook nog niet. Hij wordt in januari vijf jaar. Dus dan zou je verwachten dat hij het wel zou kunnen. Maar blijkbaar lukt het hem niet.

Bijvoorbeeld:

Bij logopedie moest hij een simpele opdracht doen.

“Maak een torentje van  twee witte dam stenen”. En hij maakt een torentje van alle witte stenen.

“Pak de onderste steen en doe die in het bakje”   Hij pakt gewoon een random dam steen en legt die in het bakje.

Terwijl hij andere dingen weer heel goed begrijpt en zelfs kan uitleggen.
Het is dus ook voor ons een beetje zoeken van hoe en wat. Maar het is erg mooi op te zien hoe hij op bepaalde gebieden echt ineens heel goed gaat. Kleuren bijvoorbeeld kan hij heel netjes! En tekenen wordt hij ook steeds beter in. Zo leuk om te zien! En hij voert toch echt wel duidelijke gesprekken en wil overal wel graag aan mee doen.

En ook voor hem geldt, hij mag het  op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo doen. We houden het echt goed in de gaten en ook de juffen op school. Het is echt een heerlijk kind met veel humor en gekkigheid. En net als z’n broers en zus is hij een prachtig en uniek kind.

Kindje geboren? Op zoek naar een versje op een kaartje of poster voor de geboorte van een baby; jongen of meisje? Of op zoek naar een geboortekaartje met gedicht voor jouw zoon of dochter?

1 thought on “Update: Gideon, hoe gaat het nu?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *