En nu kan je denken… serieus? Ja, serieus

Hoi!

Alle drie de jongens bracht ik vanmorgen naar de basisschool. Ja.. ook Gideon. Hij mag vandaag proef draaien. Hij had er erg veel zin in, want hij zou herenigd worden met z’n lieve vriendin van de peuterspeelzaal. Zij was al eerder naar school en dat vond Gideon maar niks. Dus vanmorgen werd er flink geknuffeld toen ze elkaar zagen. Zo mooi om te zien! Z’n stoeltje stond al klaar en hij was erg enthousiast, hij ging meteen zitten en keek door het lokaal, hij had er echt zin in, groot kind.

Ze worden groot. Alle drie, de jongens, ze zijn zo verschillend, maar (op) groeien doen ze allemaal erg hard! Ze hebben allemaal hun eigen aanpak nodig en de ene dag gaat dat beter dan de andere. Ben en ik zijn de laatste tijd wat aan het strugglen als het om de opvoeding gaat. De jongens zijn natuurlijk door het hele gebeuren rondom Hadassa ook echt wel wat anders dan anders. En wij zijn wat vermoeider en zijn we niet zo consequent als we graag zouden willen.

Ik heb daarom een tijdje geleden besloten een cursus te gaan volgen ( bij LOI) over ‘Kinderen opvoeden’. En nu kan je denken… serieus? Ja, serieus. Ik ben op dit moment bezig in de hoofdstukken die de complete ontwikkeling van kinderen uitlegt. Van baby tot tiener. Door welke fases gaan ze, sociaal, emotioneel, verstandelijk. lichamelijk. En ik kan je vertellen het is reuze interessant het geeft zoveel inzicht over bepaalde dingen. Er zitten ontzettend veel eyeopeners is. Hiervoor had ik een hoofdstuk over verschillende gezinnen, gezins samenstellingen, en hoe belangrijk het is dat je als ouder op één lijn ligt. Het is voor kinderen zelfs erg verwarrend als er steeds wisselende signalen komen van de ouders.

Dus Ben en ik hebben besloten er  samen eens voor te gaan zitten en een aantal basis huisregels op te stellen(beter laat dan nooit zeg maar). Die aan de jongens uit te leggen en ze in huis  op te hangen zodat we er altijd op terug kunnen vallen. Daarbij maken Ben en ik onderling afspraken hoe we met bepaalde situaties om gaan. Ik ben eigenlijk altijd thuis, dus komt het meeste op mij neer. Maar als Ben er is, moeten dezelfde structuur en regels gelden, anders maken de jongens er mooi misbruik van ( en ja dat doen ze 😛 haha).

Het is heus niet zo dat ik na deze cursus ineens alles kan en dat wil ik ook niet..want daar gaat het helemaal niet om. Ik wil me gewoon verdiepen in onze kinderen. Hoe ontwikkelen ze zich, wat kan ik voor ze betekenen. Er staan zoveel  tips in en gewoon ontzettend veel nuttige informatie. Ik ben heel benieuwd, hoe ( naast de beeldscherm regels) de nieuwe regels zullen bevallen. En of het ons lukt weer als een goed team te functioneren 😀

Ik hou je graag op de hoogte van onze ontwikkelingen 😉

Liefs

P.S Ik ben heeeeeel benieuwd hoe Gideon het op school heeft gehad! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *