Wennen aan de nieuwe baby

Hoi!

De jongens zullen straks alle drie moeten wennen aan de baby. Nou ja niet alleen de jongens. Papa en mama ook 🙂 Het is balans zoeken en van te voren kan je niet goed inschatten hoe lang zoiets gaat duren. Bij Boaz ging het makkelijk, bij Gideon was het een lange lange zoektocht.
Ik wil daarom in ieder geval de jongens er goed bij betrekken.  Vertellen wat de baby doet, hoe de baby groeit. En vertellen hoe het zal zijn als de baby er is en dat er dingen zullen veranderen.

Ook vind ik het belangrijk dat ze weten dat ze best jaloers mogen zijn, of dat ze het stom vinden dat mama nu alwéér met de baby zit en geen tijd heeft om een boekje te lezen of een spelletje te doen. Ruben is zich er behoorlijk bewust van en weet dat de baby veel zal huilen en mama en papa veel nodig heeft. Ook weet ik dat het op hem een behoorlijke impact zal hebben. Hij zal het geweldig vinden als ze er eenmaal is, maar ook emotioneel zijn vanwege de veranderingen.
Boaz kan niet wachten en wil het liefst bij de bevalling zijn. Ja..echt, dat wil hij. Samen zitten we op de bank ‘Mam is dat programma op tv dat de baby’s geboren worden? ( one born every minute) en samen zitten we dan te kijken en hij vind het geweldig 😉 Als ik thuis ga bevallen en alles gaat verder goed en hij is thuis dan mag hij er van ons gewoon bij zijn ( als hij dan nog steeds wil )
Ik voorzie dat Gideon jaloers zal zijn.. dat is hij namelijk nu al 😉 . Als Boaz of Ruben bij mij ligt/zit of aandacht krijgt. Doet hij er alles aan om het ook te krijgen. Dus we zullen zien hoe dat zal lopen.

Ze zullen verschillend reageren, en dat is prima. Ik wil nog met ze ‘om  tafel’ om te bespreken wat ze fijn zouden vinden, of juist niet. Zodat ze goed voorbereid zijn. En natuurlijk zal het anders zijn als de baby er eenmaal echt is. Maar een goede voorbereiding is het halve werk toch?

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *