Bewust worden.

Zondag middag/avond zette ik mijn telefoon uit. Soms heb ik echt even genoeg van het loeren naar het beeldscherm ( maar voor wie mij al langer volgen is dat geen verrassing). Het valt me altijd meteen op hoeveel meer ik op een dag gedaan krijg. Waarvan ik dan weer “schrik”.. hoe belachelijk veel tijd ik dus blijkbaar bezig ben met dat kleine schermpje.

 

Obstakel

En eerlijk? Ik zou willen dat ik echt kon stoppen. Want nu ik dit schrijf, bedenk ik mij hoe vast zit ik er nu eigenlijk aan.? Want hoe leuk het ook is, andermans leven volgen, liken en driehonderd smileys verzenden. En natuurlijk zelf ook van alles delen.Het bind me meer dan ik zou willen. Oke, dit klinkt misschien heftiger dan het zou moeten zijn. Maar ik zie het echt als een obstakel. Daarom blijf ik er ook altijd tegen aan lopen. ( herhaling van honderd voorgaande blogs over mobiel telefoon gebruik) Ik maak misschien van een mug een olifant? ‘Joh Stefanie het is je telefoon maar’ ‘Overdrijf je nu niet een beetje?’. Voor mij is het een groot ding en zal het dat altijd blijven.

Hutje op de hei

Maar als een echte Stefanie normaal gesproken zou doen. Radicaal stoppen, een hutje op de hei kopen en met niemand meer praten is natuurlijk geen oplossing. Ja, jongens daar ben ik inmiddels wel achter. Dus daarom geen grootse besluiten of plannen die ik mezelf op leg die ik niet kan vol houden.

Meer zo van: als ik er even genoeg van heb. gaat ie uit. Verdwijn ik even van de aardbodem ( zoals dat, dan meteen lijkt). Gewoon een dag of 2/3. Het geeft me rust, echt. Dat is zo ongelofelijk. Dat ik me dan afvraag, waar in de vrede maak ik me toch altijd zo druk om?!!

Dus af en toe eens even lekker zonder telefoon. Bewust worden van het gebruik en de tijdsverspilling. Ik kan het iedereen aanbevelen 🙂

Stefanie Brouwer

Delen op social

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Design en lifestyleDesign en lifestyle