Bij de Brouwers Week #39

Maandag: Ben word veel te vroeger wakker gebeld ( door z’n alarm telefoon) en dus ben ik om half vijf al klaar wakker. Maar ik blijf liggen want ik ben nog veel te moe en het is zo lekker stil in huis. Als de jongens naar school zijn doe ik snel de afwas.
 Want om kwart over negen moet ik al met Gideon bij logopedie zijn. Als hij weer naar school is, stofzuig en dweil ik en is het al heel snel weer tijd om de jongens op te halen. Na het middag eten vertrekt iedereen naar school en ga ik met Hadassa de laatste spulletjes kopen voor haar verjaardag morgen.
 Dan wordt ze gewoon alweer één jaar! Bij thuiskomst gaat mevrouwtje lekker naar bed, en alhoewel er nog honderd en één klusjes zijn ik ga stiekem toch gewoon even lekker op de bank zitten. Dat plan valt helaas in duigen als Hadassa al na twintig minuten wakker wordt. Tja,,,
Ik haal Boaz op bij z’n vriendje en moet gauw spaghetti in elkaar flansen. Want, het is weer tijd om te sporten! Het was heerlijk maar ook erg pijnlijk pfff… Eenmaal thuis was ik af en ruim ik op. Slingers op hangen en ballonnen blazen. Ben is druk bezig met het in elkaar zetten van Hadassa’s verjaardagscadeau. Om negen uur liggen we plat!
Dinsdag: Vandaag is Hadassa jarig! Een fijne en ook echt wel emotionele dag. Ze blijft echt de hele dag wakker en laat echt niet merken dat ze moe is. Nee, ze is nu 1 jaar dus ik heb geen slaapje meer nodig! De grapjas!  Alsof ze gewoon doorheeft dat vandaag om haar draait en alles wil mee maken. 

Om zeven uur leg ik haar op bed. En als ik beneden kom en de babyfoon aanzet zie ik dat ze al slaapt. Wat heeft ze een heerlijk dagje gehad. Iedereen gaf haar aandacht en ze genoot ervan. Heerlijk gespeeld en verwend met  leuke kadootjes en centjes voor mooie nieuwe kleertjes! Als de jongens op bed liggen, ruimen Ben en ik de boel weer op. En ploffen daarna nog heel even op de bank.
Woensdag: Als de jongens naar school zijn ga ik met Hadassa winkelen. Met het geld van haar verjaardag koop ik wat mooie nieuwe kleertjes. Ze heeft ze ook echt hard nodig! Heerlijk dat shoppen!
 En Hadassa ligt lekker te slapen in de wagen.
 Na het middag eten breng ik Boaz naar een feestje. En Marije komt nog op verjaardags visite. Ik ben niet vooruit te branden.. pff! Gelukkig krijg ik na het avondeten ineens nog een portie energie, en vouw de huge stapel was weg. Nog wat andere huishoud dingetjes en dan nog eventjes op de bank. Algauw crasht m’n energie weer en duik ik gauw in bed.
Donderdag: Hadassa is eerder wakker dan anders maar meteen reuze vrolijk en op haar knietjes kijk ze over de rand van haar bedje. Als ik me omdraai verschijnt er een enorme lach op haar gezicht.. te leuk! Na de fles gaat ze eigenlijk meteen weer slapen. Ik denk dat ze nog aan het bijkomen is van haar verjaardag.

 Als de jongens naar school zijn stofzuig en dweil ik beneden en schuif ik eventjes achter de computer terwijl de vloer droogt.  Na het fruithapje gaan we even lekker naar buiten, het is echt lekker weer!

 Daarna de afwas doen en na twee pogingen Hadassa te laten slapen ga ik de jongens weer ophalen. ’S Middags doe ik veel minder dan ik zou willen. Hadassa wil niet slapen en ik loop wel vijftig keer de trap op en af. Boaz neemt een vriendinnetje mee uit school en Ruben speelt minecraft met z’n vriendje. Gideon en Hadassa zijn heerlijk samen aan het spelen. Zo leuk om te zien. Sinds Hadassa veel op de grond speelt is Gideon vaak bij haar, Té leuk!

Vanavond weer lekker sporten. Oké, lekker.. m’n zin was ver te zoeken. Maar het was goed dat ik toch gegaan ben.
Vrijdag: Jongens naar school mama boodschappen doen. Hadassa zit vandaag niet lekker in haar vel, verhoging slaperig en nou, gewoon niet zichzelf.

Gelukkig wordt het aan het eind van de dag wel wat beter. Het is een rustig dagje. We vieren de verjaardag van m’n broertjes en hebben een hele gezellige avond. Niet echt veel geschreven vandaag. Soms gaat dat zo 🙂   O, ja.. deze hadden we in het toilet….
Zaterdag: Het is Ben z’n vrije weekend, maar hij is bij een vriend aan het lassen. Hadassa lijkt zich wel beter te voelen, en ik hoop dat het gewoon dat het echt zo is. Ik ruim de kamer van Ruben op, en wil nu toch echt wel snel de puntjes op de i zetten. Zodat het helemaal af is. Ik moet nog een heel klein stukje plint verven, z’n kledingkast en deur. En er moeten nog wat dingen opgehangen worden. Ik hoop het komende week af te maken. Ik draai wat wasjes en de jongens zijn lekker samen aan het spelen.
Kijk die krulletjes!!!

‘S middags ga ik er even met de jongens op uit. Samen vast een deel van hun nieuwe kleren kopen. Boaz heeft nog wat verjaardagsgeld en móet iets kopen. Na lang zoeken vindt hij echt een typisch Boaz ding. En dus automatisch ook iets wat ik erg lollig vindt. Slime!

         

 En niet zomaar slime, nee slime om in te spelen. In bad. Hoe leuk is dat! Nou ehm.. het kind in mij vind het in ieder geval ideaal. Waar de meeste moeders er niet aan moeten denken, zou ik het liefst gewoon mee doen. Dus als we thuis komen moet natuurlijk gelijk het bad gevuld en huppa, het glibbi slijm kan worden gebruikt. Ze vinden het geweldig. ‘S avonds bakken we patat en hebben we een rustig avondje.
Zondag: We vertrekken met z’n alle naar de kerk en hebben een mooie dienst. ‘S middags doen we echt helemaal niks. En wat is het heerlijk. Bankhangen en gewoon genieten van het feit dat Ben niet hoeft te werken en we lekker samen zijn. Er is een vriendje met Ruben aan het spelen en we hebben echt een heerlijk relaxte dag. ‘S avonds haalt m’n moeder en zusje me op en gaan we naar TIK ( theater in de kerk)  en doen we een hilarische oefening! En wordt er geoefend voor het stukje wat er komende zondag gespeeld gaat worden. Het is een leuke avond, maar ik ben ook errug moe. Dus eenmaal thuis gauw naar bed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *