Één op de negen.

Gisteren had ik het er met Ben over nadat ik iets gezien had over een voetballer die voor miljoenen naar een andere club ging. Hoe dan toch?  Hoezo is er honger in de wereld? Dat is echt wat ik dacht en hardop uitsprak. 

Voetballers die ‘gekocht en verkocht’ worden voor 70 plus miljoen euro. Die miljoenen loterijen. Maan missie’s.

Miljoenen euro’s die in mijn ogen worden verbrast. Miljarden mensen hebben hongersnood. En mensen gaan elkaar kopen en verkopen voor miljoenen euro’s omdat er gevoetbald moet worden..en dan heb ik hun salarissen nog niet eens mee gerekend,  ik kan wel janken! Ik sta echt perplex. Ik kan er met mijn verstand gewoon niet bij.

Elke dag sterven er 24.000 mensen van de honger of de gevolgen ervan. ELKE DAG!! En driekwart daarvan zijn kinderen onder de vijf jaar. 
De schatting is dat ongeveer 821 miljoen mensen op de wereld honger lijden of ondervoed zijn. Één op de NEGEN mensen lijd honger. Kun je het je voorstellen?? 

Ik weet het, een boze blog schrijven over onrecht heeft natuurlijk geen zin, dan zijn er nog steeds miljoenen mensen niet geholpen.. maar ik moest het even delen.. of nou ja opschrijven. Het doet me gewoon verdriet. En dan vind ik echt dat de wereld verrot in elkaar zit. En ik kan nog wel honderd voorbeelden geven waarom. Maar dit voetbal bericht kwam ineens heel hard binnen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *