Hoi toekomstige ik,

Hoi toekomstige ik,

Hoe gaat het met je ? Op dit moment?

Ik weet hoe je struggelde met van alles en nog wat. Hoe vaak heb je wel niet een hekel aan jezelf gehad omdat er iets mis ging. Gewoon omdat, dat niet zo ging zoals jij het in je hoofd had.  Ik hoop dat je dat nu verandert hebt.

Ben je eruit wat er echt toe doet? Wie er echt belangrijk zijn in je leven? Ik weet dat je daar erg tegen aan liep. Dat je, je soms zo verward kon voelen in je familie. En in vriendschappen. Dat je soms niet meer wist waar je nou goed aan deed. Ik hoop dat je tot het besef bent gekomen dat jij er mag zijn. En wie daar niet mee om kan gaan of dat niet wil accepteren dan maar gewoon pech heeft.

Heb je de mensen kunnen vergeven die je pijn deden? Die je waarschijnlijk onbedoeld kwetste?

Hoe gaat het moeder zijn? Het moederschap viel en valt je waarschijnlijk nog steeds soms behoorlijk zwaar. De zorgen die er bij komen kijken.. pff dat hadden ze van te voren wel even mogen doorgeven zeg. Ik hoop dat Ruben zich heeft ontpopt en mag weten wie hij is. Dat hij er mag zijn en zelfverzekerd in het leven mag staan. Ik hoop dat Boaz de entertainer is gebleven die hij was. En dat hij iets heeft gevonden waar hij zijn creativiteit en energie bij kan gebruiken. Ik hoop dat Gideon heeft ontdekt wie hij echt is. Waar hij zich goed bij voelt, en mag zijn wie hij is. Ik hoop dat Hadassa gelukkig is, dat ze een fijn leven heeft. Dat ze weet dat ze bij ons mag zijn wie ze is. Dat ze altijd mag weten dat ze perfect is gemaakt. En dat jij, je hebt kunnen berusten in de hele situatie rondom haar.

En Ben? Houd je nog steeds zoveel van hem? Ik denk het wel hé. Ik weet dat het soms best moeilijk was om zoveel alleen te doen. Omdat hij zoveel werkte. Dat je soms wel eens zei dat je zo’n beetje een alleenstaande moeder was. Maar dat doet hij voor jullie. Onthoud dat goed. Hij houd zoveel van jullie en jullie van hem. Hij is de beste man de enige die bij jou past. De enige die het uithoud met jou en daarvoor heeft hij echt wel een pluim heeft verdiend.

Stefanie, je mag dankbaar zijn voor alles wat je hebt. En al je toekomst dromen, ik hoop voor je dat ze uitgekomen zijn. Of nog gaan uitkomen. Ik gun je een leven waarin je stevig in je schoenen staat en jezelf respecteert en waardeert. Dat je verdriet hebt kunnen verwerken.

Wees jezelf. Kom op voor jezelf.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *