Ik ben eigenlijk gewoon een klein onzeker musje

Weetje,

Soms als iemand iets tegen je zegt, wat vanuit hun oogpunt goed bedoeld lijkt of mee denken met. Kan je dat zeer doen.. laten twijfelen..verdrietig of boos maken.
Een aantal dagen geleden zei iemand iets tegen mij met betrekking tot de kinderen. En ik kan het niet goed loslaten. En misschien komt het omdat het zéker niet de eerste keer was. En omdat m’n hoofd momenteel niet staat naar ‘goed bedoeld advies’. Ik al genoeg heb aan wat er nu speelt.

Kortom het lukt me niet, ik kan het niet van me af zetten. Het blijft in m’n hoofd spoken.. en dan natuurlijk vooral als je naar bed gaat. Dan kan je alles nog eens goed overdenken..en ga je in je hoofd twintig tegen argumenten bedenken en blablabla.

Volgens mij had ik al wel eens verteld dat ik kritiek moeilijk los kan laten. Dit is dan niet echt kritiek,,maar toch voelt het zo. Ik werd binnen één seconde ontzettend onzeker en ineens had ik een berg aan bevestiging nodig had of ik dan toch wel de juiste keuze had gemaakt. Terwijl toen ik de keuze maakte niet zekerder kon zijn. Ik stond achter mijn keuze en daar sta ik nog steeds achter. En toch kan dan zo’n opmerking alles voor mij veranderen.

Waarom zou dat zo zijn? Waarom ben ik zo makkelijk van m’n stuk te brengen? En waarom laat ik mensen op die manier zo’n invloed hebben? Misschien moet ik er wat van zeggen..maar ik ken mezelf en het zit me nog te hoog om er op een fatsoenlijke manier wat van te zeggen. In m’n hoofd heb ik al meerdere ‘lelijke’ woorden geroepen. Dus dat lijkt me niet verstandig. Maar ik moet op den duur toch eens wat met die gevoelens..met die woorden die zo goed bedoeld zijn maar mij ontzettend onzeker maken.

Ik vind dit echt een ontzettend lastig punt. Ik kan er gewoon niet goed mee omgaan of het zo maar van me afschudden zoals misschien een ander dat zou doen. Het zou fijn zijn als het gewoon het ene oor in zou gaan en het andere oor weer uit. Maar helaas werkt dat bij niet zo. Ik ben eigenlijk gewoon een klein onzeker musje.

                   

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *