Ik ben er klaar voor

Hoi!

Nadat ik Ruben had gekregen, was ik meteen gewend aan het moeder zijn van een jongen. Al had ik nooit gedacht een zoon te krijgen. Toen daarna Boaz kwam was ik opnieuw erg blij dat het weer een jongetje was. En bij Gideon hoopte ik opnieuw op een zoon. En tadaa..drie prachtige lieve jongens.

Dat ik liever zoons wilde kwam natuurlijk niet zomaar uit het niets. Ik was bang… bang om moeder te zijn van een meisje. Ze zijn ..zo anders…zo kwetsbaar..zo.. ik weet het niet ik was gewoon altijd bang. Hoe bescherm ik haar voor deze wereld en alle slechte invloeden. Hoe zorg ik ervoor dat ze zichzelf mooi vind en van zichzelf houdt?

Ik heb het ook absoluut  met de jongens..maar toch anders. Ik vertel ze elke dag hoe blij ik met ze ben. Hoe mooi ze zijn en hoeveel ik van ze houd. Het gaat eigenlijk vanzelf, ik voel zoveel liefde voor ze dat ik het ze wel moet zeggen. Ik ben trots op ze, gek op ze. En zou ondanks al hun wilde buien, boze blikken en geschreeuw geen moment meer zonder ze willen.

Maar waarom..is het bij een meisje dan zo anders.? Ik ben een meisje, nou ja inmiddels een vrouw. Maar soms voel ik me nog wel eens dat kleine meisje dat in de steek gelaten werd door haar vader, dat eigenlijk geen bevestiging kreeg die ze wel nodig had, die dingen heeft meegemaakt die niet horen bij een klein meisje. Ik weet hoe het is om een meisje te zijn, ik weet hoe meisjes denken, hoe ze zichzelf kunnen zien en voelen.

Omdat ik zelf zo onzeker kan zijn, zo gevoelig en veranderlijk….wilde ik geen dochter..die dit zou mee maken. Nare dingen, rot gevoelens, negatieve gedachten. Dingen waar ik niet bij zou kunnen helpen, waar mijn woorden niet blijken te helpen, waarbij ik haar uit het oog zou verliezen.

Maar sinds een maand of acht is het weg… de angst, de onzekerheid, en groeide er zowaar een verlangen..naar een dochter.

Nee ik kan haar niet beschermen voor alles, er altijd maar bij zijn. Maar ik kan er voor haar zijn, zoals ik er ben voor de jongens. Zoals ik de jongens vertel dat ik gek op ze ben, altijd en altijd zal blijven. Dat ik onvoorwaardelijk van ze houd.

Ik heb gebeden, voor een dochter..zoals ik bad in mijn vorige zwangerschappen voor een jongen..

En daar… op de echo..daar is ze dan.. onze dochter. Er groeit een meisje in mijn buik. De jongens krijgen een zusje. Ik was er eigenlijk meteen aangewend…Ik was er klaar voor, ik ben er klaar voor.

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *