Ik hoop voor jou, voor mij, voor iedereen

Een blog schrijven over geen tranen meer hebben… vervolgens diezelfde dag een aantal flinke huilbuien te hebben. De muur die ik steeds blijf bouwen om mezelf te beschermen tegen nog meer verdriet werkt toch niet helemaal zoals ik graag zou willen.

En waarom? Omdat Jezus in mijn hart woont.. Hij breekt mijn muur steeds af.. Hij wil mij troosten. Hij is het die mij de kracht om geef door te gaan. Die mij wil helpen en steeds zegt, Stefanie je hoeft het niet alleen te doen. Hoe fijn is dat? Soms vind ik het niet fijn, ik wil niet huilen, ik wil niet voelen wat ik steeds voel als ik moet kiezen tussen thuis blijven bij Ben en de jongens of naar Hadassa gaan. Maar ik mag weten dat Hij er is om te helpen.

In dit nieuwe jaar, vind ik dat mijn Hemelse Vader veel meer credits verdient dan dat ik Hem dit afgelopen jaar heb gegeven. Alles wat Hij had, gaf Hij voor mij. Waarom zou ik dan niet alles geven wat ik heb? Waarom zou ik mijn handen dan niet vaker vouwen ? Vaker de bijbel open slaan? Ik denk dat elke christen wel probeert om het zelf te doen, zelf oplossingen bedenken voor problemen, gewoon je eigen plan trekken. Om vervolgens tot het besef te komen, dat het helemaal niet lukt alleen..

Dus eigenlijk wil ik geen muur, en natuurlijk wil ik geen pijn en verdriet voelen om van alles nog wat. Maar ik mag weten dat er in Hemel een geweldige God woont die met  Zijn armen wijd open staat om mij te troosten, rust en kracht te geven. En niet alleen voor mij, maar dat geld ook voor jou, wat er ook in je hart speelt, in je hoofd zit, geef het aan Hem. Hij is de enige die echte rust kan geven, die de leegte die je voelt echt kan vullen, die je muur kan afbreken en je kan laten stralen omdat Hij het is die alles maakte, jou je leven gaf omdat je het verdient, omdat Hij van je houd en Hij niets liever wil dan alles wat Hij heeft aan jou te geven.

Ik hoop voor jou, voor mij, voor iedereen, dat 2017 een jaar word waarin Gods liefde en kracht steeds meer en meer zichtbaar mag worden in je leven.  

Liefs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *