Ik kan m’n vinger niet zo goed leggen op het “probleem”.

O man! Het is weer zo ver. Ik kan mezelf wel voor m’n kop slaan. De huishoudelijke taken versloffen, de kinderen moeten langer wachten, ik ben moe en er gebeurd gewoon veel te weinig. Wat het is dat ik ineens weer zoveel tijd besteed aan m’n telefoon en de computer besteed ik weet het niet. Maar dat ik zelf mijn grootste ergenis ben op het moment dat is wel duidelijk.

Dat je dan hardop tegen jezelf zegt, ‘Nee je laat je telefoon nu boven liggen’, om vervolgens na 10 minuten toch even te kijken. En half gebakken oplossingen werken bij mij eigenlijk niet. Of nou ja ik heb er al zo vaak over verteld dat ik gewoon geen goede doorzetter of planner ben en het meestal  radicaal moet maar ook dat hou ik maar kort vol. ADD is nooit saai in ieder geval, en Stefanie zijn ook niet.

Maar oké, er is dus weer even een obstakel wat ik moet tackelen. Ik heb eigenlijk nog niet bedacht hoe ik het plan in uitvoering ga brengen, maar dat ik moet gaan minderen met beeldschermen is een ding dat zeker is! En helemaal als je bedenkt dat ik echt letterlijk 300 keer dezelfde foto voorbij zie komen.. ik doe werkelijk niks nuttigs op die telefoon..dus ik snap eigenlijk niet van mezelf wat het nou zo aantrekkelijk maakt om continu naar een beeldscherm te loeren?? Iemand een idee hoe dat werkt? Je ziet niks nieuws en toch blijf je verversen en kijken? Ben ik de enige die dat doet? En waarom is het nu ineens weer zo’n overheersend iets.. terwijl ik het eerder met gemak VEUL minder deed…hmm allemaal vragen waar ik  nog geen antwoord op heb.

Waar ik nu al typend achter kom is dat het eigenlijk niet alleen maar telefoon gebruik is wat minder gaat. Op allerlei andere gebieden merk ik ook dat ik “zwakker” ben. Ik geef sneller toe aan dingen die ik juist niet wil. En dat terwijl ik me eigenlijk wel gewoon goed voel! Ik kan m’n vinger niet zo goed leggen op het “probleem”. Misschien kom ik er in de loop van de tijd nog achter. Want ook mijn doelen en zelfs mijn schoonmaakrooster lijkt de laatste week onhaalbaar, en eerder deed ik het met gemak en veel plezier.

Ik heb al eens eerder de oproep gedaan.. maar als iemand een pil/drankje/spuit heeft voor wat discipline en doorzettingsvermogen dan hoor ik het graag en houd ik me aanbevolen!

2 thoughts on “Ik kan m’n vinger niet zo goed leggen op het “probleem”.”

  1. Ik vind het heel herkenbaar wat je schrijft, maar daar heb jij natuurlijk niks aan… Ik kan dingen ook altijd heel mooi bedenken en starten ook, maar dat volhouden… pfoei moeilijk hoor!
    (Bij mij hebben hormonen er trouwens wel mee te maken, m’n cyclus is grotendeels bepalend voor m’n humeur. Dat weet ik inmiddels en nu kan ik het wel iets beter plaatsen.)
    Ik zit momenteel ook weer veel te veel op m’n mobiel, als de batterij aan het einde van de middag al bijna leeg is, weet ik wel hoe laat het is… veel te veel op m’n mobiel gekeken! Maar dat veranderen is moeilijk..!

    1. Nou ik vind het heel fijn om dit te lezen. Niet omdat het nu zozeer een oplossing is maar juist de herkenning! Wat jij schrijft herken ik dus ook.. die rot hormonen, het is ook de ene keer heftiger dan de andere keer. Ik heb nu ook het vermoeden dat, dat het geval is. Maar het duurt erg lang en vind het super lastig! En inderdaad veranderen is heeel lastig! Dankjewel voor je berichtje!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *