Klaar met deze “goede” voornemens.

Goede voornemens, nieuwe ideeën, of juist iets voor de zoveelste keer proberen. Want ja nu gaat het echt lukken! Nou ik heb een aantal dingen die ik mij steeds weer voor neem en die altijd mislukken.

Vroeg op staan

De was doen, vast wat afwas weg werken. Bijbellezen, bidden. Ik vind het heerlijk om deze dingen in de rust te doen. Mijn dag beginnen met een frisse douche, opgeruimd aanrecht en een lekkere dosis bijbel lezen. Maar de praktijk leert dat het voor mij niet is weg gelegd. Het lukt mij gewoon niet. Ik heb dan ook niet voor niets de titel professioneel haaster natuurlijk.

Diëten

Pff…. welk dieet heb ik niet geprobeerd. Nee maar echt, deze móet je proberen. Echt doen! ” ja nu ga ik het echt volhouden het gaat me lukken” twee dagen later. *Koopt bak ben&jerry’s.*

Sporten

Alle sportscholen hier in de buurt heb ik van binnen gezien. En gesponserd. Ja ik zeg gesponserd want ik heb het na een maand al bekeken. Het lukt me gewoon niet. Hoe fanatiek ik ook start..overdag heb ik geen tijd en ‘s avonds ben ik té moe, heb ik geen zin of heeft Ben dienst.

Hardlopen #faal.

En weet je wat? Ik ben er een beetje klaar mee dat ik mijzelf dingen op leg waarvan ik eigenlijk al weet dat ik het niet ga volhouden.

Want hoe ik elke keer met volle moed ergens aan begin hoe hard ik na een korte tijd alweer instort. Wat resulteert in boos zijn op mijzelf en teleurstelling.

In plaats van voornemens en goede ideeën. Mag ik bedenken dat elke dag dat ik wel van de snacks af kan blijven, een extra lange ronde wandel. Vroeg op kan staan om het één of ander te doen. Dat ik daar tevreden over mag zijn, ik ben niet goed in lang vooruit plannen en voornemens uit te stippelen, want ik ben er veel te snel weer klaar mee. Dus omarm ik maar gewoon dat ik niet zo in elkaar zit en blij mag zijn met de dagen dat het mij wel lukt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *