Maakt geld dan echt gelukkig?

Hoi!

Zijn jullie wel eens jaloers? Jaloers op de kleding van de buurvrouw? Het huis van je vriendin of de bankrekening van je collega? Soms lijkt het zo makkelijk gewoon alles te kunnen kopen, verbouwen of spontaan een weekend weg te gaan, toch?

Nog niet heel lang geleden.. kon ik behoorlijk jaloers zijn, op van alles. Vooral mensen die haast met geld leken te smijten en de leukste nieuwste kleding kochten en voor de verandering weer een dure accessoire in huis hadden staan. Waarom? Waarom was ik daar zo jaloers op? Maakt geld dan echt gelukkig?

Makkelijk dat is het wel. Niet hoeven nadenken over of je, je gezin wel kan trakteren op een lekker etentje of een bioscoop uitje. Of gewoon spontaan naar Movie Park rijdt, je auto vol gooit en hoppa! Tuurlijk, ik denk dat de meeste mensen dat niet erg zouden vinden. Maar met wat minder doe je toch niet onder voor een ander? Of ben je minder gelukkig?

Oké, dus eigenlijk hoefde ik helemaal niet jaloers te zijn?

Nee, echt niet. Hebben we te kort? Nee. We hebben een mooi huis, elke dag lekker te eten en af en toe doen we eens wat leuks. De jongens zijn tevreden, dus waarom zou ik me zo druk maken om alles wat een ander heeft? Pas vond ik een mooie tekst *Some people are so poor, all they have is money*.

Geld is niet het geen wat je gelukkig maakt. Je familie & vrienden, gezondheid, gezelligheid, dingen doen die je leuk vindt. Jij kan kiezen voor geluk. Dat is met geen geld op de wereld te koop.

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *