Maar ik zeg je hier en nu

Kijk je tegen iemand op? Iemand die meer geld heeft dan jij? Die een gelukkiger leven lijkt te leiden dan jij?

En hoe makkelijk acht je jezelf dan minder dan die ander..

Ik kan eerlijk toegeven dat ik er behoorlijk last van kan hebben. Maar dat heb ik ook wel eens vaker verteld.

Een voorbeeld:
De laatste tijd ben ik té gefocust op mijn gewicht. Ik was na de bevalling snel m’n kilo’s kwijt maar na verloop van tijd werd ik alleen maar zwaarder.
Ik zie nu dus alleen mooie slanke vrouwen lopen of het nou zo is of niet , en wens ik vurig ook zo te zijn.  En voel ik me dus automatisch minder dan een ander.

En dat is niet alleen op dat gebied. Maar zo kan ik ook opkijken naar andere moeders. Of vrouwen in het algemeen.

Ik kan zo erg tegen iemand op kijken, voor tijden, en als het dan blijkt niet zo mooi te zijn..dan kan dat soms best heftig zijn..maar ook een opluchting.

Want hoe imperfect ik dan misschien ook ben. Dat ik mezelf soms voor m’n kop kan slaan omdat ik mij mateloos irriteer aan hoe ik kan doen. Ik ben wie ik ben. 
En door af en toe is te zien dat iemand tegen wie je op kijkt faliekant de mist in gaat. Of gewoon echt niet zo blijkt te zijn zoals je denkt. Maakt het dat ( althans zo werkt het voor mij) je een stuk blijer word of nou ja.. meer tevreden kan zijn over de persoon die jij bent.

En zeg nou zelf, de ene dag gaat het gewoon beter dan de ander. Je hoeft ook niet altijd op je best te zijn. En jezelf goed genoeg voelen is voor sommige vrouwen en zeker ook mannen echt niet makkelijk. Soms een jaren durende strijd. Misschien zelfs je hele leven lang. En kunnen de liefste woorden niet opboksen tegen alle nare gedachten die je over jezelf hebt.

Maar ik zeg je hier en nu. 

Jij bent goed genoeg.
Jij bent mooi genoeg.
Jij bent slim genoeg.

JIJ bent genoeg. 

Jij hoeft niet te doen wat een ander doet. Jij hoeft er niet uit te zien zoals een ander eruit ziet. Want hoe jij bent, is hoe jij hoort te zijn. En je kan er voor kiezen om een ander belangrijker, mooier, slimmer, slanker te vinden dan jezelf. Of je kiest ervoor om te omarmen wie jij bent met alles erop en eraan. de leuke en minder leuke dingen, en te zeggen tegen jezelf… 

Ik ben goed genoeg! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *