Oke, Conclusie:

Hoi!

Na mijn… ehm ja.. blog van gisteren, waar je misschien wel depri van wordt tijdens het lezen is het nu tijd voor een leukere blog 🙂

Maar na aanleiding van mijn vorige blog heb ik wel zitten denken wat ik echt heel vervelend vind en wat ik echt graag anders zou willen. Huishouden..tja dat is wel duidelijk, absoluut niet mijn hobby, maar ja het hoort er wel bij. Ik doe de was en stofzuig ( beneden) elke dag.  Vanwege zand, broodkruimels en andere gorigheden moet dat wel. En als ik een dag niet was, stapelt het zich ook in een razend tempo op. Daarnaast, is de vaatwasser nog steeds stuk, dus doe ik in ieder geval elke dag wel één afwasje, ik begin er gelukkig aan te wennen.

Eigenlijk is het allemaal niet zo erg om te doen, maar is het meer het me er toe zetten. En dat..tja..gaat niet altijd lekker.

Maar het huishouden is niet het enige, het vergelijken met andere moeders is ook wel een dingetje. Hmm.. wat kan ik daar aan doen? In ieder geval bedenken dat het absoluut niet mogelijk dat er op deze aardbodem een perfecte moeder rondloopt die nooit eens een off dag heeft of anders een enorm masker op heeft. Ook al zegt haar instagram dat het allemaal regenbogen en eenhoorns zijn in haar leven. Dat zal ook wel met een reden zijn..toch? Ik wil die moeders trouwens niet naar beneden halen..echt NIET. Alleen wat meer real life zou wel cool zijn. We are all human right 🙂

Dan hebben we nog het, ga er op uit en doe leuke dingen met je kinderen puntje. Ja, ik geef eerlijk toe dat ik liever een filmpje voor ze aan zet en dan zelf wat kan chillen of iets ‘nuttigs’ kan doen. Of ik zet de buitendeur open en laat ze buiten uitrazen. Waarom hou ik er niet van om lekker met de kinderen dingen te doen? Ik bedoel, ik hou van ze ONTZETTEND VEEL. Ik wil dat ze gelukkig zijn en niet steeds nee zeggen als ze naar het ‘bos’ willen ( wat hier op 5 min loopafstand is). Ik denk dat het deels komt omdat ze vaak na 15 min al weer terug willen, of Gideon ineens niet meer wil lopen en ik hem dus moet tillen #doei dat ga ik niet doen. En ik verdien op dat gebied gewoon een schop onder m’n kont. Ik moet niet zo zeuren, dat vind ik tenslotte ook vervelend als de jongens dat doen. Ik zou het moeten toejuichen dat ze graag buiten zijn en leuke dingen met mij willen doen, toch?

Hmm.. oke conclusie:

Punt 1. Ik ga ( opnieuw) een poging doen om het huishouden wat regelmatiger te doen. Met een schema misschien? En als het een dag anders gaat is het gewoon niet anders. Ik wil me minder aantrekken van onverwacht bezoek omdat, tja het gewoon is zo als het is.

Punt 2. Ik ga proberen minder te vergelijken en bedenken dat iedereen het doet op z’n eigen unieke manier die bij diegene past. Ik doe het anders, en dat is niet erg. Iedereen heeft sterke en zwakke kanten en je weet niet alles van iedereen, dus wees tevreden.

Punt 3. Ik ga proberen bewuster te zijn van wat de jongens nou echt willen? Zeg ik al zo vaak nee dat ik het al niet eens meer hoor? Willen ze graag naar buiten met mij of een spelletje doen, dan doen we dat. Moet dat altijd, nee. Is het erg als ik nee zeg, nee. Maar ik ga bewust kiezen voor de dingen die zij graag doen samen met mij.

Wat een lange blog is dit geworden..was niet echt de bedoeling. Maar, hé ik ben tot een aantal leuke puntjes gekomen waar ik aan wil/ga werken.

Erg bedankt voor alle lieve reacties die ik op mijn blog had gisteren. Het is fijn om te weten dat ik niet de enige ben die tegen zulke dingen aanloopt. Ik waardeer het dat jullie de tijd nemen om mijn blog te lezen! Xxxx

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *