Rwanda; Hoe was het?!

Ik heb hier gedeeld dat ik naar Rwanda zou gaan om ons sponsorkindje te ontmoeten en projecten van Compassion zou bezoeken. Inmiddels ben ik al weer een poosje terug en ik wil hier natuurlijk wat over delen.

Heel eerlijk, ik vind het nog best lastig om over te vertellen, niet zozeer om de ervaringen en dingen die ik heb gezien. Voor mij ging het echt als een waas voorbij, ik was er zelf bij ik heb alles gezien ik heb mee gedaan. Maar de dagen waren best vol en als ik er nu op terug kijk lijkt het wel alsof ik het allemaal van een afstandje heb mee gemaakt. Het klinkt misschien gek maar zo voelt het wel. Zo van; Nu ga ik weer terug en dan ga ik het echt beleven!

Maar natuurlijk was het een prachtige reis en mensen wat is Rwanda een prachtig land! Al die mooie heuvels, duizenden bananen bomen en natuurlijk de mooie mensen die je overal ziet lopen & fietsen vaak met drie of vier tegelijk op een handig verlengde fiets. Het eten was heerlijk en de hotels prima voor elkaar.

Maar het was geen vakantie reis! Een reis die volgepland stond met mooie ontmoetingen en met als hoogtepunt natuurlijk het ontmoeten van ons sponsorkindje. En dat was geweldig! Het schrijven word voor mij nu veel echter en het komt allemaal een stuk dichterbij. Ik schreef al met regelmaat en keek altijd uit naar weer een nieuwe brief maar nu is het nog mooier!

Ik denk dat wat mij het meest is bijgebleven is een home visit waarbij we naar een gezinnetje gingen waar een vader een moeder een jongetje en een baby woonden. Het was een huisje van klei, erg donker..de deur die openstond maakte dat er licht in de kamer bleef. Er stonden 2 houten bankjes en een tafel. Dat was het.

(een soort gelijk huisje)

Het raakte me zo, ook nu nog wanneer wij vertoeven in dit “kasteel” en zij in hun kleine huisje zitten. Elke dag. En toch waren ze dankbaar! Er verandert zoveel in een gezin waar er een kind naar het Compassion project kan gaan.

Het is zo fijn om met eigen ogen gezien te kunnen hebben hoe Compassion werkt. En dát het werkt! We hebben nog enkele jonge volwassenen gezien die nu aan het werk waren op verschillende plekken en uit het project kwamen. Zo hoopvol en geweldig om te zien.

Ik hoop echt over een aantal jaar terug te gaan. Om te zien hoe het nu gaat en ons sponsorkindje opnieuw te ontmoeten. Als je het nog leuk vind, via deze link kun je een kort filmpje kijken wat ik heb gemaakt van de reis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *