Slechte gewoontes. Wie heeft ze niet?!

Hoi!
Slechte gewoontes.. iedereen heeft ze. Ik ook..een berg ( vind ik zelf). Mijn aller slechtste gewoontes zal ik vandaag met jullie delen. 
Lui zijn. Ja echt,.. ik kan ontzettend lui zijn. Als moeder doe en moet je natuurlijk van alles. Maar ik kies geregeld voor een makkelijke weg. Kleding in de droger in plaats van de waslijn. Een pizza in de oven in plaats van een gezonde maaltijd. Klittenband schoenen in plaats van veters omdat ik geen zin heb in het veterstrik gedoe. Zo kan ik nog wel even doorgaan.. 

Ongeduldig zijn. Met kinderen heb je veeeel geduld nodig. Ik heb het té weinig helaas. Ik ben er wel beter in geworden, maar het blijft echt een leerpuntje. ‘Ik doe het wel’ zeg ik te vaak omdat het dan ‘sneller’ gaat. Een reactie van iemand afwachten of een pakketje wat echt allang aan had moeten komen is ook echt irritant 😛 

Altijd te lang blijven liggen. Ja.. ik sta ’s morgens altijd op tijd. Naja.. op doordeweekse dagen. En toch lukt het me nooit om er echt op tijd uit te gaan. Het is niet zo dat we te laat komen ( want daar heb ik echt een hekel aan) maar we moeten snel snel alles doen. Een goede ochtend routine lijkt me heerlijk maar door deze slechte gewoonte lijkt het haast niet te doen.

Weinig over gevoel praten. 
Je zal denken.. je deelt hier toch van alles?! Klopt, en dat doe ik ook heel erg graag. Maar praten over m’n gevoelens face to face doe ik gewoon niet graag. Soms moet ik echt iets kwijt en zeg ik dat wel. Maar ook niet tegen iedereen. En dit hier, mijn blog is een echte uitlaatklep en dat vind ik heerlijk. Zonder dat ik iemand onder ogen moet komen. Dit had ik overigens al als klein kind. Ik schreef liever brieven naar m’n ouders/vriendinnen en later ook naar Ben als er iets was wat me dwars zat. Tja.. of het echt een slechte gewoonte is? Het hoort denk ik gewoon bij mij. Ik moet zeggen dat ik hier zelf niet erg veel last van heb.. maar voor een ander kan het wel lastig zijn.

Moeite met Kritiek.  Ik heb dikwijls moeite met kritiek krijgen. Ik doe er vaak luchtig over ( of als iemand die dicht bij me staat het zegt word ik boos) en wuif het weg.. maar het knaagt aan me. Ik vind het erg lastig om te horen dat ik iets niet goed doe of iets zou moeten veranderen. Kritiek hoort bij het leven..dus een dikkere huid zou wel van pas komen.

Mensen die mij kennen denken nu misschien: Stefanie echt ik kan er zo nog tien opnoemen.
I know, I know.
Nu ik dit zo lees.. ugh. Genoeg te verbeteren.. en aan de andere kant dit is natuurlijk wel wie ik ben. Ik omarm m’n slechte gewoontes maar en probeer er het beste van te maken 😉
Liefs
Zeg eens? Wat zijn jou slechte gewoontes? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *