Hoe gaat het nu?

Nou de titel zegt het al. Hoe gaat het nu?

Er zijn een heleboel dingen gaande in huize Brouwer. Nieuwe regels, nieuwe routines en nieuwe ontwikkelingen.
Op tijd uit bed?!

Laat ik maar beginnen bij de laatste blog die ik schreef over verandering. En dat was het op tijd op staan en geen gestress meer in de ochtend. Het gaat goed! Er zijn echt wel dagen dat ik moeilijk uit bed kom. Of dat ik de jongens even moet aansporen om eerst aan te kleden voordat ze naar beneden gaan. Maar als ik ze herinner aan onze afspraak dan gaan ze er meestal niet meer tegenin. Ze hebben immers zelf geholpen met het invullen van de ochtend routine. Het beneden tanden poetsen is een succes en zo lang ik in de kamer ben zijn de ruzie’s zo goed als over.
In de ochtend dan…

Want de ruzie’s zijn er helaas nog veelvuldig aanwezig. De jongens hebben samen met Nadine en mij regels op gesteld. En dat kunnen ze heel goed. Ze weten waar de “problemen” zitten. En weten hoe het wel moet. Het toepassen is alleen wat moeilijker. Ik ben nu voor mijzelf aan het leren/proberen dat ik de rust moet bewaren. Maar doordat mijn hoofd al snel vol zit met prikkels is dat soms ontzettend lastig. Maar ook leer ik niet te streng te zijn voor mezelf. Er is nog genoeg te doen, maar er gaan ook veel dingen wel erg goed! En daar mag ik blij mee zijn!

1bea3595c361d4706a9b498a102816b3

Laatste keer logopedie

Gideon heeft vandaag voorlopig zijn laatste logopedie sessie gehad! Een mooie mijlpaal! Zijn “toets” resultaten waren heel mooi! En de logopediste zag geen reden om op dit moment door te gaan. Hij is ontzettend gegroeid in taal en begrip, weer iets om dankbaar voor te zijn!

Positiviteit!

Verder probeer ik nog steeds zo veel mogelijk positiviteit in huis te halen. Leuke dingen naar de voorgrond en proberen zoveel mogelijk negativiteit van waar dan ook geen ruimte te geven. Of het nu van mijzelf uit gaat of het van een ander komt.

Meer tijd voor mezelf en is wat vaker een avondje weg. Mensen ontmoeten waar ik energie van krijg. Heerlijk! Ik probeer echt een balans te vinden tussen dingen doen voor mezelf en veel liefde en energie stoppen in mijn mooie gezin.
bd6334fa99311780ee2a5bf5537945d3

Stefanie Brouwer

Delen op social

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Design en lifestyleDesign en lifestyle