Naar Rwanda, Moeder- en babyprogramma

Sommigen van jullie weten het al en voor een ander is het helemaal nieuw. Ik ga naar Rwanda! Samen met mijn moeder gaan we in maart 2019 naar Rwanda in Afrika.

En dat doen we niet zomaar. En ook niet met z’n tweetjes. Maar met een hele groep vrouwen ( 40) . Al een jaar of vier sponsoren wij ( Ben en ik)  via de stichting Compassion een meisje uit Rwanda. Ze is iets jonger dan Gideon wat het extra leuk maakt zodat je weet hoe groot en ver ze ongeveer is in de ontwikkeling. We schrijven brieven naar elkaar ( nu nog voornamelijk met haar moeder) en af en toe krijgen we een foto toe gestuurd. Ontzettend leuk om te zien hoe ze groeit!

Een aantal maanden geleden kreeg ik een email met daarin de vraag of ik mee zou willen op een vrouwenreis naar Rwanda zodat ik ons sponsorkindje zou kunnen ontmoeten. Ik was gelijk ontzettend enthousiast, en eigenlijk besloten mijn moeder en ik vrij snel om te gaan en hebben we ons meteen in geschreven.

Als groep willen we heel graag een mooi en nieuw project opzetten in Rwanda. Een nieuw moeder en baby programma. Hier een stukje informatie:

Binnenkort wordt er in een Compassion-project in Vunga, Rwanda, een Moeder- en babyprogramma geopend. Dit is een plek voor (aanstaande) moeders waar zij en hun kind hulp krijgen en zo een goede start kunnen maken. Samen met alle deelnemers van de vrouwenreis naar Rwanda, willen we geld ophalen waarmee dit programma haar deuren kan openen de kosten voor de eerste twee jaar gedekt zijn.

Vunga ligt in het Noorden van Rwanda. Het gebied is arm. Er wonen veel mensen en voedsel is schaars. De grootste reden hiervoor is dat landbouw erg moeilijk is, omdat het een bergachtig gebied is.

In het Moeder- en babyprogramma krijgen zwangere vrouwen begeleiding tijdens de zwangerschap. Ze krijgen verloskundige hulp bij de bevalling en als de baby er is, wordt er voorzien in de middelen die er nodig zijn voor een gezonde start. Wanneer het kindje 1 jaar oud is, wordt het opgenomen in het Compassion-project. Daarnaast krijgen moeders de mogelijkheid om een vak te leren zodat ze kunnen gaan werken en een inkomen kunnen genereren.

Hoe vanzelf sprekend is het hier dat er goed op je gelet wordt tijdens de zwangerschap. Dat er medisch zoveel mogelijk is en dat we zelf mogen en kunnen invullen hoe we alles graag zouden willen hebben. En wat dacht je van de luxe van een kraamverzorgster? Wij zijn ontzettend gezegend met goede zorg en begeleiding rondom zwangere vrouwen en baby’s.

Wat is het dan geweldig dat een organisatie als Compassion omkijkt naar die mooie vrouwen met hun baby’s. Die ze de zorg wil geven die ze verdienen. Daarom gaan wij er als vrouwen groep alles aan doen om het geld wat er nodig is bij elkaar te verzamelen zodat het project gestart kan worden. Iedereen draagt haar steentje bij. En zo is ook mijn vraag aan jullie, het hoeft niet veel te zijn, maar elke euro helpt om dit project van de grond te krijgen! Wanneer je op deze link klikt kom je op een pagina waar je heel eenvoudig geld kan overmaken wat wordt toegevoegd aan het totaal bedrag en zo heb ook jij een aandeel gehad in het bouwen van dit geweldige en zo ontzettend belangrijke project!

Ik kijk uit naar alle mooie, indrukwekkende en bijzondere ontmoetingen en momenten die gaan komen wanneer wij naar Rwanda gaan. En in het bijzonder het ontmoeten van ons sponsorkindje en ‘ons’ project bezoeken! 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *