Alsof m’n lijf dacht, bekijk het!

Hoi!

Het moment dat je ‘moet’ stoppen met borstvoeding omdat je kindje anders niet goed groeit en alleen maar slaapt.. Zucht. Dit heb ik nog nooit mee gemaakt bij de andere kinderen. Tot een week geleden kolfde ik flessen vol voor Hadassa. Het ging als een trein, twee dagen na de bevalling had ik al flesjes van honderd cc!

Bij thuis komst kon ik haar heerlijk elke keer aanleggen en bleef m’n melk voorraad mooi op peil. Ze dronk lang en goed en sliep lang. Wat wil je nog meer zou je denken?
Nou ze sliep dus té lang, en dronk té weinig, en geen vieze luiers meer..

Samen met de verloskundige besloten maar te gaan kolven zodat ik in ieder geval kon zien wat ze binnen kreeg. Tot mijn schrik kolfde ik nog maar veertig cc per kolfbeurt..Wat is er gebeurd? Ze dronk zo lang en goed…? Zelfs na een nacht doorslapen en ‘s morgens kolven kon ik er met moeite vijftig cc uit krijgen. Ik snapte er niks van, alsof mijn lijf na haar thuiskomt ineens stagneerde en gewoon dacht bekijk het!

Een pak kunstvoeding in huis gehaald en daarmee begonnen en toch ook maar blijven kolven. Om de vier uur maakte ik Hadassa wakker en kreeg ze de fles. Ze dronk het heerlijk op, en ze was veel meer wakker, en na een dag begonnen de luiers weer vol te raken 😉 Wat fijn!

En tegelijkertijd baal ik.. m’n voeding komt gewoon niet meer op gang. Hoe veel ik ook aanleg en kolf.
Dat je dan het besluit neemt om over te gaan op kunstvoeding.  Het voelt wel beetje alsof mijn lichaam me in de steek laat. Misschien komt het door het hele gebeuren wat er aan vooraf is gegaan, wie zal het zeggen. Ik had me zo verheugd op het voeden als ze eenmaal thuis zou zijn.

Maar.., ik zie haar groeien, en zie haar alert zijn en ‘normaal’ slapen. Dat is voor mij wat telt. Het scheelt een hoop ‘gedoe’. Kolven, fles geven, aanleggen het is best veel. Ik ga het proberen los te laten en genieten van het liefste meisje dat heerlijk groeit.

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *