Familie Update!

Hey!

Wat is het lang geleden dat ik een blog heb geschreven.. TE lang. Laat ik beginnen met een update. Hoe het gaat enz.

Ben heeft het erg druk op z’n werk. Veel geregel, vergaderen en afspraken. Sinds Januari heeft hij een andere baan en we genieten erg van het feit dat de avond/nacht/weekend diensten tot het verleden behoren. Vrij is ook echt vrij en dat is super! Hij is sinds deze maand begonnen met een opleiding (online) van negen maanden ( Manager in de techniek). Ik vind het altijd mooi om te zien dat hij graag verder wil leren. Dat heb ik dus niet echt in me. Het woord school geeft me een allergische reactie. Hij pikt dingen ook wel snel op en daardoor gaat het hem ( in mijn ogen ) altijd makkelijk af! Maar het gaat dus goed met hem en geniet ook erg van de extra vrije tijd die hij heeft. Hij heeft zelfs DRIE weken zomervakantie.. wat een feest!

Ruben (13) zit inmiddels in de tweede klas van het voorgezet onderwijs en dat is best pittig. Hij doet Havo en het niveau is in principe prima, maar hij moet echt goed opletten en BERGEN huiswerk maken. Ik vind het soms echt heel erg veel, vooral wanneer hij al een drukke dag heeft gehad en vervolgens nog veel opdrachten moet maken én leren. In z’n vrije tijd is gamen zijn favo, of gewoon lekker op z’n kamer met lego en K’nex.

Boaz (9) zit in groep 6 en heeft het daar goed naar z’n zin. Hij werkt af en toe bij de sta tafel omdat het dat prettig vind. Stilzitten is gewoon niet iets wat hij graag doet. Dus dan is het fijn dat ie mogelijkheid er is. Hij speelt graag trefbal op het schoolplein. Rekenen en gym doet hij ook graag. Hij gymt ook één keer in de week bij een sportvereniging. Thuis speelt hij graag gitaar ( niet echt zoals het hoort maar dat geeft niet) en zingt hij luid in z’n microfoon. Buiten spelen in het “bos” hier vlakbij en gamen op zijn tablet is ook één van zijn favoriete bezigheden.

Gideon (7) zit in groep 4. Ook hij vindt rekenen erg leuk om te doen en gaat met plezier naar school. Spelling is ook een favoriet vak. Gideon speelt graag op de elk denkbaar beeldscherm 😉 Buiten spelen vind hij ook erg leuk maar dan moet je hem wel motiveren, eenmaal buiten is het prima. Gideon weet graag wat ie wil en dat is altijd al zo geweest. Een sterke wil en duidelijke mening en dat zijn eigenschappen die hem nog ver gaan helpen!

Hadassa (4) zit sinds Augustus in een andere (kleinere) groep op het kinderdagcentrum ik noem het gewoon school. ( voor wie het niet weten Hadassa is geboren met het Coffin-Siris Syndroom) We zijn (op school en thuis) druk bezig met het inzetten en leren van gebaren want dit pikt ze echt snel en goed op! Woorden zijn vaak nog lastig maar af en toe verbaasd ze ons weer met een nieuw woord wat er ineens uit komt ! Zo zegt ze sindskort ranja en help. Ze kan echt genieten van tijd op haar tablet, puzzeltjes maken en helpen met ALLES. Ze wil het liefst ook alles zelf doen maar dat is best nog wel eens lastig. Verder blijft het afwachten hoe ze zich zal ontwikkelen. We zijn dankbaar voor elke stap. Maar dat geld voor alle vier de kinderen.

Met mij gaat het ook goed. Ik kan wel een hele blog typen met wat meer diepgang over hoe het met me gaat. Maar dat doe ik wel een andere keer. Voor nu is het gaat goed voldoende. Ik ben blij dat we in deze bizarre tijd onze dingen nog kunnen doen zoals we die willen. Ook al hebben we ook veel regels die anders zijn. Ben kan nog steeds werken, we kunnen onze boodschappen doen, naar school gaan en filmavonden houden. Genieten van een leuk spel, een rondje fietsen en opa’s en oma’s bezoeken. Ik probeer zoveel mogelijk te leven in het hier en nu. Mijn geloof staat daarin soms op een wat lager pitje en dat vind ik lastig. Ik hoop en bid dat ook dat weer meer mag aanwakkeren.

Ik wens jullie een hele fijne week!

Stefanie Brouwer

Delen op social

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Design en lifestyleDesign en lifestyle