Quality time

Zoals je misschien wel weet hebben we een behoorlijk druk gezin. Vier kinderen in de leeftijd van 14 tot 5 en er is altijd wel iemand die iets aan je wil vragen, je hulp nodig heeft of gebruik wil maken van je kookkunsten en rijvaardigheid 😉 En waar ik zelf wel eens moeite mee heb is het verdelen van mijn aandacht, omdat ik natuurlijk graag wil dat de kinderen zich gezien en gehoord voelen.

Een eigen uitje

Ben en ik besloten daarom om de kinderen ieder jaar een eigen uitje te geven. Naar de film, een pretpark, museum, theater, restaurant noem maar op. Ze mogen zelf kiezen waar ze heen gaan en met welke ouder. Boaz en Gideon kozen voor een pretpark en Ruben koos voor een restaurant. Één dag waarop zij de onverdeelde aandacht hebben en kunnen genieten van een door hun zelf uitgekozen uitje.

Herinneringen vastleggen

Ik kan je vertellen dat het een dikke hit was! De kinderen verheugen zich nu al op volgend jaar en zijn al aan het bedenken dat wat ze dan willen gaan doen. Ik zou het liefst die hele dag vastleggen en bij me dragen om het weer terug te zien. Toen ik met Gideon naar de Efteling ging heb ik dan ook heel veel foto’s gemaakt van wat we hadden gezien en gedaan. In eerste instante had ik de foto’s op mijn telefoon laten staan. Maar toen bedacht ik me hoe leuk het zou zijn als ik een fotoboek zou maken en aan Gideon te geven als blijvende herinnering aan deze dag.

Op de site van Studentendrukwerk heb ik een ontzettend leuk fotoboekje gemaakt voor Gideon. Met alle foto’s van die dag. Ik twijfelde nog even of ik een T-shirt of fotopuzzel van haar favoriete sprookje te laten maken. Maar ik vond het fotoboek genoeg. En Gideon was ook er ook ontzettend blij mee! Nu kunnen we steeds even terug kijken op die leuke dag!

Dit is een leuke traditie om voort te zetten en ik kijk uit naar de komende uitjes en herinneringen!

Stefanie Brouwer

Delen op social

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Design en lifestyleDesign en lifestyle