Waar blijft ons droomhuis?!

He hoi!

Ik ben best druk bezig geweest met vloggen waardoor mijn blog nogal verwaarloosd is geraakt…wat jammer is..want wat helpt het me als ik even van me af kan schrijven! Ik gebruik mijn blog toch vaker om de diepte in te gaan, op een of andere manier durf ik me in een video niet zo kwetsbaar op te stellen en zo ‘veilig’ op mn computer lukt dat wel beter 🙂

Huizenjacht

Maar oke, we zitten al maanden in een huizenjacht… of moet ik jaren zeggen?? In ieder geval de ene keer actiever dan de andere keer maar het houdt ons eigenlijk altijd wel bezig. Als gezin van 6 in een huis met vier slaapkamers komen we er eigenlijk eentje te kort. Gideon en Boaz slapen samen op een kamer, wat prima gaat hoor maar uiteindelijk is een eigen kamer wel wenselijk.

Nu weet iedereen denk ik wel dat de huizenmarkt al een poos helemaal z’n kop staat! Je huis verkopen is meestal geen probleem, maar waar ga je dan vervolgens heen? En huizen met vijf slaapkamers zijn sowieso niet ‘doorsnee’ en minder makkelijk te vinden voor een redelijke prijs. Nu de prijzen overal omhoog gedreven worden lijkt het eigenlijk een somber vooruitzicht. Huizen zijn veel duurder dan wat ze waard zijn en voordat je een kans hebt om te bezichtigen is er al drie keer over de vraagprijs heen geboden.

Teleurstellingen

Ben en ik hebben het er vaak over. “Dan maar verbouwen” maar diep van binnen weten we allebei dat we hier niet willen blijven wonen. Begrijp me niet vergeet we hebben een mooi huis, fijne buren en lekker dichtbij school en supermarkt maar toch willen we graag verder kijken. Een huis wat vrijstaat, een iets grotere tuin, maar vooral die vijf slaapkamers zijn voor ons erg belangrijk.

Pas hebben we weer een huis bekeken wat voor ons echt potentie had. Het zag er goed uit, super ruim, een kleine tuin dat wel maar dat namen we maar voor lief. Veel leefruimte in huis is erg fijn! Na een tweede bezichtiging kwamen er zoveel gebreken naar voren tijdens een flinke regenbui..je snapt het al.. lekkage EVERYWHERE. In plafonds…muren en door de kozijnen. We zijn echt niet vies van een verbouwing maar we hebben een beperkt budget en onze keus gaat toch wel uit naar iets minder vergieterigs. Dus teleurstelling alom. En zo zijn er al vele teleurstellingen geweest.

Op een dag

Soms is mijn enthousiasme echt een valkuil. Voor mijn gevoel wonen we er al en heb ik alles al ingericht en opgeruimd. En juist omdat ik (we) zo graag wil(len) is het extra pijnlijk. Als er dan mensen om ons heen hun droomhuis vinden ben ik oprecht erg blij, en tegelijkertijd voel ik een steek jaloezie.

Op een dag vinden wij ons droomhuis. Daar waar onze kinderen allemaal een eigen kamer hebben. Misschien zelfs een speel of logeer kamer erbij. Een tuin waarin we lekker kunnen zitten en een mooie klusschuur voor Ben erbij. Op een dag…!

Stefanie Brouwer

Delen op social

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Design en lifestyleDesign en lifestyle