Vakantie vieren en gewoon genieten.

Deze vakantie stond me eigenlijk wel tegen. Nou ja.. vele vakantie’s staan me tegen.

Het gaat de laatste tijd best redelijk thuis, dus eerlijk gezegd werd ik een beetje bang. Voor de lange week waarin iedereen op elkaars lip zou zitten en na een halve ochtend ik al weer flippend door het huis zou rennen.

Nu ben ik vrij vast besloten het niet zo’n vakantie te laten worden en nadat Ruben een logeer avondje gepland had, volgde Boaz en Gideon daarna ook. Dan heb ik  dus zowaar een aantal dagen niet vier maar drie kinderen. En ja dat maakt hier een levensgroot verschil. Op één of andere manier is er dan meer balans en zijn de jongens veel minder met elkaar bezig dan wanneer ze alle drie tegelijk in één ruimte verkeren.

En ja, misschien klinkt het een beetje loeder moederachtig maar ik vind het een heerlijk vooruitzicht. Het aandacht verdelen en de gezellige momentjes inplannen word ook gewoon een stuk makkelijker.

Ook heb ik besloten mezelf rust te gunnen wat de beeldschermen betreft. Dat heb ik wel geleerd in de vorige vakantie. Ik heb geen zin in de strijd, en als de vakantie weer voorbij is worden de beeldscherm regels weer gewoon ingesteld. Verder wil ik elke dag even lekker gaan wandelen ( want dat doe ik echt veel te weinig) de jongens willen meestal niet maar eenmaal buiten vinden ze het  heerlijk. Vervolgens blijven ze vaak buiten spelen en de kou deert hen niet!

Kortom, ik ga deze vakantie genieten. Ik leg het mezelf op. Vakantie vieren en gewoon genieten.  Want echte vakantie, vakantie van het moeder zijn is iets wat haast onmogelijk lijkt toch? Dat wil niet zeggen dat we als moeder niet kunnen genieten en vieren dat we niet om zeven uur ‘s morgens uit bed moeten. Om als de verantwoordelijke ouder je kinderen naar school te brengen. De enorme wallen moeten weg werken die in de loop der jaren zijn ontstaan. En je gewoon de hele dag in pyjama kan lopen zonder dat iemand er ook maar iets over zal zeggen.

Hoe lekker is dat dan?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *