Bij de Brouwers week #04

Bij de Brouwer Week  #04
Maandag: Gisteren hebben we de verjaardag van Gideon gevierd, dus ik begin met wat puinruimen want gisteravond had ik niet erg veel puf meer. We hebben wel een heerlijke dag gehad. Nog even en Gideon gaat naar de basisschool. Ruben heeft vandaag z’n topo toets en Boaz een cito taal toets. Gelukkig gaat ze dit goed af.  Ik doe deze dag wat huishoudelijk werk ( as usual ) en voor de rest is het eigenlijk een rustig dagje.. wel lekker om de week mee te beginnen. Boaz word eind van de middag niet lekker en is veel aan het spugen..dat word morgen maar een dagje snipperen.
Dinsdag: Boaz voelt zich nog niet top fit en blijft thuis. ’S Middags wil hij perse naar school. Ik ga met Gideon en Hadassa naar het ziekenhuis voor een afspraak bij de logopedist en de kinderarts. Veel goede berichten en een trotse mama. Het duurt allemaal wel wat langer dan verwacht, en tegen kwart over 4 zitten we weer in de auto. Nog gauw wat boodschappen halen, en langs de apotheek. Gelukkig konden m’n schoonouders op de andere 2 bengels passen. Boaz begint ’s avonds weer te spugen, dus helemaal opgeknapt is hij nog niet. Morgen toch maar thuis blijven.
Woensdag: We hebben een rustig ochtendje again… Boaz en Gideon maken gebruik van hun beeldscherm tijd en ik knuffel lekker met Hadas. Ik heb weinig energie vandaag en eigenlijk nergens echt zin in.. Er gebeurd dus ook echt niet zoveel. We skippen zwemles nu Boaz ziek thuis is dus dat scheelt ook weer wat heen en weer gevlieg. ’S Middags ga ik met Gideon naar Logopedie. Marije komt oppassen, zodat ik niet alle kinderen mee hoef te nemen. Na het avond eten springen de jongens even onder de douche en liggen ze op tijd in bed. Ben en ik kijken nog wat hilarische modern family afleveringen en gaan dan ook slapen. MOE!
Donderdag: Boaz is helemaal opgeknapt, Ruben daarin tegen is nu de pineut. Spugen en hoofdpijn. Hij wil niet uit bed komen en voelt zich ellendig..arm schaap. Dus geen school voor hem. Boaz stapt zelf op de fiets en is blij dat hij wel weer kan gaan. Als Hadassa is aangekleed en ze haar buikje vol heeft stap ik met haar en Gideon in de auto. We kopen spullen voor z’n traktatie en thuis maken we alles klaar. Daarna komt m’n moeder even een bakkie doen en dan is het al weer tijd om een boterham te eten.  Ik ga met Gideon en Hadassa naar de peuterspeelzaal en mag daar de middag blijven. Als ik thuis kom is Boaz al eerder opgehaald van school ( gelukkig waren toevallig opa en oma  bij ons thuis toen school belde) weer buikpijn en gespuugd op school. Zo opgeknapt is hij dus niet.. domper. Hoop dat het de rest van het gezin bespaard blijft. We zouden dit weekend naar Volendam gaan met mijn ouders ( om hun trouwdag te vieren) en zus+gezin. Maar met deze ziekenboeg..en de nog kwetsbare Hadassa.. vind ik het behoorlijk spannend en vraag ik me af of dat wel een goed idee is.
Vrijdag: Pff…verslapen. Hadassa ligt naast me in haar bedje met een zielig schor stemmetje te huilen. Ze hoest weer erg veel. Niet leuk.. Ik race gauw naar beneden om Gideon in de kleren te  hijsen en gauw richting school. Boaz en Ruben blijven nog thuis. We hebben besloten in ieder geval vandaag niet naar Volendam te gaan. Ik durf het niet goed aan met Hadassa.. Het is jammer, echt..maar deze beslissing geeft me wel rust.
Zaterdag: We willen deze dag productief zijn, wat lukt.. naja alleen de ochtend..pff Ik zoek wat speelgoed bakken uit en Ben verschoond samen met de jongens het hok van Bas en ze vegen de tuin aan.  Eigenlijk zijn we de rest van de dag niet echt actief..Gideon is echt nog hangerig en ik voel me ook niet echt geweldig. M’n keel doet zeer en m’n hoofd doet pijn. En ik ben nooit ziek.. beetje jammer dit. Af en toe komen er wat leuke foto’s uit Volendam onze kant op. Erg leuk om te zien, en tegelijkertijd jammer dat wij er niet bij zijn. Maar het is goed zo.

Zondag: Ik voel me kak. Waardeloos. Marije vraagt of ze de jongens mee moet nemen naar de kerk. Zo lief! Boaz en Gideon willen graag mee. Na de kerk lunchen we met z’n allen.. met wat lekkere broodjes en een gekookt eitje. Ik lig eigenlijk de rest van de middag/avond een beetje op de bank en we kijken samen wat films. Tegen de avond voel ik me steeds slechter, de koorts loopt weer op.. om half acht ga ik naar bed. En ga de hele nacht van bloedheet, naar ijskoud. Boaz spuugt z’n hele bed onder en Hadassa is spontaan wakker en klets de oren van m’n hoofd. Normaal zou ik dat erg gezellig vinden..maar deze nacht even niet. Gideon komt huilend bij me. Nou alleen Ruben nog ( die blijft gelukkig slapen) en het hele feest is compleet. Ben slaapt overal doorheen….. Deze mama kan echt niet ziek zijn. Maar toch is ze het. Is het al ochtend?? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *