Bij de Brouwers week #05

Bij de Brouwers Week #05
Maandag: pff,, Wat een nacht. Tegen half vijf val ik weer in slaap. Om vervolgens om zeven uur weer uit bed te komen. M’n koorts lijkt gelukkig vertrokken, maar ik voel me nog steeds waardeloos. En daarbij te weinig slaap.. beetje jammer dit. De jongens gaan allemaal naar school we lopen door de regen. Ik vind het heerlijk dat het weer eens regent.. dat is lang geleden. Thuis doe ik de afwas en ga ik even lekker met Hadassa zitten. Ze drinkt deze fles ietsje beter dan eerder. Met haar weet je het nooit. Het ene moment drinkt ze ineens 100ml en daarna maar 20ml. Dus we zien het wel one bottle at a time. Even langs de action, en een turbo bezoekje aan m’n moeder. We eten een boterham, en het is weer tijd om naar school te gaan. Hadassa ligt op bed…en ik plof op de bank even m’n ogen dicht. De koorts begint weer wat op te lopen.. ughh. Oké.. ik leg wel geteld twintig minuten en Hadas besluit alweer wakker te worden.  Een halfuurtje voordat de schoolbel gaat haal ik de jongens op want Gideon moet naar de kno arts.   Als ik denk…ik stort nu echt in. Komt Ben thuis…zo fijn. Lekker op tijd, hij kookt, ik hoef alleen maar aan te schuiven. Later op de avond begin ik me iets beter te voelen. Dat is wel erg fijn. Morgen word ik gewoon beter wakker…hoop ik.
Dinsdag: Ja,!! Hadassa heeft de hele nacht doorgeslapen en ik dus ook. Ik word uitgerust en  beter wakker! Ik voel me eigenlijk gewoon weer helemaal oké, dus ik ben erg blij. Ik ben wel wat aan de late kant wakker.. dus moet wel racen. Ik breng de jongens naar school en stap met Hadassa in de auto onderweg naar ontwikkelingsgerichte zorg. We gaan vandaag starten met de baby massage. Ze vind het fijn en is vrolijk.. heerlijk zo’n ontspannen momentje samen. Zodra we weer in de auto zitten valt madame in slaap. Thuis werk ik de afwas weg. Hadassa is (helaas) alweer wakker dus die niet erg vrolijk. We ploffen samen nog maar even op de bank want straks kunnen we weer richting school. Na wat lekkere warme broodjes uit de oven. Gaan de oudste twee naar school. En ga ik met Gi en Hadas ( ja ik ben een afkorter 😛 ) wat boodschapjes doen. Daarna komt Marije langs voor een koppie ( lees: een heul groot glas) thee en dan is het alweer tijd om te koken. Na het eten begin ik met het maken van een beloningssysteem..de jongens en dan met name Bo en Ruub maken het erg bont de laatste tijd. Dus door middel van deze positieve benadering hoop ik dat het wat beter gaat. Ben en ik kijken nog wat televisie en gaan lekker op tijd slapen.
Woensdag:  Hmm… ik word weer te laat wakker. Maar de jongens komen op tijd op school. Ruben brengt Gideon zo leuk( en handig) dat, dat kan! Ik pas deze ochtend op Dudek ( hond van Marije) het is gezellig! En hij hangt lekker over bank naar buiten te kijken. Op zulke momenten mis ik onze hond.. maar als ik bedenk dat ik dan ook moet gaan uitlaten door weer en wind…is af en toe oppassen beter :P. Als Dudek weg is haal ik de jongens uit school en eten we een boterham.  Ik ga met Gideon naar logopedie, daarna is het al bijna etenstijd. Na het eten ga ik boodschappen doen. Hadassa moet ik helaas erg onrustig achter laten bij Ben. Als ik thuis kom is ze net weer stil…ze heeft veel gehuild. Het is lang geleden dat ze zo’n extreme huilbui heeft gehad. Ik geef haar de fles, de rest met de sonde en leg haar op bed, ze slaapt meteen. Ben ik zitten nog 2 tellen.. en dan gaan we ook slapen.
Donderdag: Ik sta om half 6 op. Hadassa word vaak rond 4 uur wakker voor de fles. Daarna ben ik altijd klaar wakker. Gideon strompelt ook net naar beneden, we douchen en kleden aan. Omdat het nog zo lekker vroeg is doe ik wat huishouden, dat scheelt straks weer.. Alle jongens naar school! ik heb even lekker tijd voor Hadassa  Heerlijk! Misschien moet ik toch maar vaker gewoon om half 6 op staan ( als ik toch wakker ben).. geen gehaast en voel me een stuk productiever. Na de fles en wat getuttel, speelt ze even lekker in de box en ik maak de beloningssystemen af van de jongens. Ik moet zeggen..ik ben er trots op ik vind ze erg leuk geworden. Ze hangen, en vanavond gaan Ben en ik ze uitleggen hoe we ze gaan gebruiken. De regels kunnen we der gelijk ingooien 😉  Hadassa gaat naar bed en ik ga nog wat huishouden doen en schrijf een blog. Daarna is het tijd om de jongens weer van school te halen. De jongens zijn weer naar school. Hadassa word langzaamaan wakker. En Gideon ligt heerlijk te spelen. We hebben een rustig middagje. ’S Avonds ga ik naar Marije en kijken we een film. Een gezellige afsluiter van deze fijne dag!
Vrijdag: Oke,,keiharde faal met het vroege opstaan.. gisteravond toch iets te laat op bed. En hadassa vond het te gezellig. Om kwart over 4 werd ze wakker en na wat drinken uit de fles kreeg ze de rest via de sonde. (tegen Ben) ‘Ik ga er uit als de pomp klaar is’ ( dat zou tegen kwart voor 6 zijn). * Toen de pomp klaar was* ‘Ik ga er om half 7 uit’ Om vervolgens om kwart over 7 uit bed te gaan.  Haha.. oke het was geen succes deze ochtend. Maar joh maandag weer een kans! Jongens naar school. Hadas de fles en daarna een bezoekje brengen aan de huisarts. Hadassa gaat  lekker slapen en ik doe wat huishouden ( tja zo zien m’n dagen er nu eenmaal uit). We eten tussen de middag een lekkere tosti. En Boaz gaat bij een vriendinnetje spelen. Ik heb de sonde van Hadassa eruit gehaald…wat een heerlijk bekkie heeft ze toch… Zoveel mooier zonder dat stomme slangetje. Maar ja..ze ( kinderthuiszorg)  komen er ook weer een nieuwe indoen. Het is weer een dramatische aangelegenheid. Maar het is gelukt, slangetje der weer in. Ik hoop dat ze het drinken snel weer helemaal zelf kan doen. Nog even langs de apotheek om wat nieuwe voeding te halen voor Hadas en dan beginnen met het eten.  We hebben een ontzettend gezellige filmavond met de jongens echt genieten!
Zaterdag: We zijn laat…nou ja voor ons doen. Ben gaat aan het werk en ik rommel wat in huis. Ik had hele grote plannen maar er komt niet veel van terecht. Ruben gaat ’s middags bij een vriendje spelen. Het is heerlijk weer en als Ben tussendoor even thuis is van z’n werk gaan we even lekker wandelen. De rest van de dag en avond is het een relax dagje.
Zondag: Ben is weer aan het werk en ik ga met de jongens en Hadassa natuurlijk J  naar de kerk. Als de kerk is afgelopen en Ben ook weer thuis is. Gaan we bij Chantal en Tillai een broodje eten. Erg gezellig. We zijn er de hele middag en hebben het heerlijk. De kinderen vermaken zich prima! Handig zo’n grote tuin JThuis slingeren we de pan aan en eten we een bordje patat. Het is al best laat..de jongens kijken nog even televisie, douchen en lekker naar bed. Ben en ik kijken nog even televisie en gaan dan ook. Ik ben steeds zo moe ’s avonds..pfff. Hopen dat ik morgen om half 6 m’n nest uit kan komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *