Bij de Brouwers, Week #35

Bij de Brouwers

Week #35 

Maandag: De eerste schooldag na zes weken vakantie! Lekker die structuur, totdat ik er ook echt uit moest om zeven uur en productief moest zijn.. Vroeg wakker worden gebeurd hier altijd, maar dan kan je nog even rustig aan doen. Vandaag dus niet, huppa aan de slag. Ruben naar groep zes! Boaz naar groep twee en Gideon naar z’n peuterspeelzaaltje. Toch wel lekker dat ik mijn handen even vrij heb, ik haal wat boodschappen en doe wat huishoud dingen. Na het middag eten breng ik Boaz en Ruben weer naar school en merk ik dat ik toch wel erg moe ben. Ik ging de laatste weken al wel vaker op bed ‘s middags gewoon even rusten.. Dus ik zet voor Gideon een filmpje op en doe even m’n ogen dicht. Als Ben thuis komt samen met mijn schoonouders ( die een aanhanger hebben) is de nieuwe kledingkast er. Zo fijn! Nu even plannen wanneer we die in elkaar gaan zetten. We zitten nog een hele tijd de kletsen en tegen de tijd dat mijn schoonouders weg gaan is het voor de jongsten alweer bed tijd. Wat ging deze dag snel! Op naar morgen.

Dinsdag: Jeetje..wakker worden is vandaag nog moeilijker dan gisteren. Heb ook niet heel goed geslapen..weer weeën. Dus dan kan ik niet echt lekker slapen. Het is zo lekker rustig en stil in huis, dat maakt het nog moeilijker om eruit te komen. Als iedereen weer op z’n bestemming is, rij ik even naar de action, stofzuig, draai een wasje en doe de afwas. Ik voel me moe…dus veel meer komt er niet uit m’n handen. Na het middag eten lopen Boaz en Ruben samen naar school en wil Gideon graag een filmpje kijken…Dat komt mij wel goed uit want ik wil even liggen. Later op de middag komen m’n vader en zijn vrouw op visite ze zitten in de buurt bij een B&B. Als ze weer weg zijn haal ik met de jongens de bestelde boodschappen op bij de Jumbo ( ideaal!!!). Ben is lekker op tijd thuis dus we kunnen gezellig samen aan tafel eten. Ben legt de jongens op bed, ik veeg de achtertuin aan en maak bas z’n hok schoon. We ploffen op de bank, netflix it is 🙂 En daarna lekker naar bed.

Woensdag: Moe…het voelt haast wel alsof ik weer in het eerste trimester beland ben van de zwangerschap. Die extreme vermoeidheid lijkt weer keihard toe te slaan. Tijd om er aan toe te geven heb ik niet want de jongens moeten naar school. Gideon is vrij vanmorgen dus hij blijft gezellig bij mij. Hij is lekker aan spelen en ik doe wat huishoud dingen. We eten wat fruit en dan is het al weer tijd om de jongens op te halen. Boaz heeft vandaag zijn eerste zwemles, dus we eten wat en kunnen bijna gelijk de auto in stappen op weg naar het zwembad. Pff….Gideon mee naar het zwembad, staat gelijk aan, drama, zeuren en niet luisteren.. Door mijn vermoeidheid en de hitte in het zwembad voel ik me vrij ellendig en kan het gedrag van Gideon er niet goed bij hebben. Boaz heeft gelukkig genoten van zijn eerste les! Eenmaal thuis laat ik de jongens kiezen wie er op welk beeldscherm wil #slechtemoeder #hetmoetnugewooneven als dat geregeld is MOET ik echt even liggen..ik ben kapot. Het is helaas niet van lange duur..Gideon loopt in en uit de slaapkamer, maar m’n lichaam rust in ieder geval wat uit. Ik begin met koken, en hoop dat Ben snel thuis is. Helaas wordt het een latertje.. ik kijk nog een film en tegen tien uur duik in m’n bed maar in.

Donderdag: Deze dag geen energie..moe en voel me down. Harde buiken en voorweeën de hele dag.

Vrijdag: Ruben en Boaz vertrekken samen naar school en ik ga met Gideon naar de verloskundige. De baby ziet er goed uit en beweegt nog heerlijk. We kunnen haar bolle wangetjes en smakkende mondje heel goed zien. Zo ontzettend leuk, nu verlang ik nog meer naar het moment dat ik haar mag vasthouden. Ik voel gelukkig minder rot dan gisteren alhoewel het nog steeds flink rommelt in m’n buik. Ik haal wat boodschapjes en ga daarna thuis aan de slag, huishouden enzo.. Gideon is heerlijk aan het spelen en loopt inmiddels al een week zonder luier rond. Zo trots op hem! Nooit gedacht dat dit moment nog zou komen ^_^ De ochtend vliegt om en we halen de jongens op. Boaz gaat met een vriendinnetje mee, na het eten breng ik Gideon naar de psz en Ruben gaat naar school. Ik rij naar de kruidvat om wat kleine boodschapjes te halen. Daarna plof ik op de bank en geniet ik van wat  me-time..heerlijk. Om een uur of zeven staat mn moeder ineens voor de deur en even later  mn zusje. Ze komen helpen de kledingkast in elkaar zetten. Fijn!! Elf uur is het klaar…pff wat een klus (alhoewel ik niet veel geholpen heb) Zo fijn dat het nu klaar is. We duiken moeee ons bed in.

Zaterdag: Ben is met een vriend zonnepanelen aan het leggen dus ik ben vanmorgen en een deel van de middag alleen met de jongens. Ik heb opnieuw erg veel last van m’n buik..zucht zoo irritant. We doen het lekker rustig aan. Ik ga met m’n schoonvader langs een tweede hands zaak, kijken of we een leuke bank kunnen vinden en m’n schoonmoeder past zolang even op de jongens. Als we weer terug zijn ga ik even op bed liggen. De jongens zijn heerlijk aan het spelen ( wat echt niet vaak voorkomt als ze met z’n drieën thuis zijn) dus ik neem het er van. Als Ben weer thuis is maken we ons klaar voor de verjaardag van m’n schoonouders ( officieel zondag jarig maar vieren het vandaag) We hebben een erg gezellige middag/avond. We kijken nog één aflevering van Better call Saul en dan lekker pitten.

Zondag: We hebben creche vandaag, dus we vertrekken met z’n alle richting de kerk. Na de dienst gaan we naar huis eten we wat en gaan we naar de verjaardag van m’n broertje. Het is gezellig! Rond etenstijd gaan we naar huis en duik ik even in bed. Ik heb die rust momenten echt nodig, en gelukkig is Ben er ook gewoon. We bestellen wat eten en dat word een uurtje later bezorgd. Even makkelijk vandaag. Als de jongens in bed liggen kijken we nog even tv. Ben is al gauw moe en wil graag slapen. Ik kan niet goed slapen..last van m’n buik, rusteloze benen..zucht.. Ik besluit maar even in bad te gaan. Het is half twaalf als ik weer in bed lig..het bad was lekker maar heeft niet veel geholpen om nou echt lekker in slaap te vallen.. Morgen weer een dag..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *