Bij de Brouwers, Week #37

Bij de Brouwers

Week #37

Maandag: De jongens gaan naar school en de psz. Ik heb een productief ochtendje gepland en wil flink wat huishouden aanpakken. Uiteindelijk gebeurd er niks en lig ik twee uur op bed te pitten en is het alweer tijd om de jongens op te gaan halen. Laten we maar zeggen dat ik het waarschijnlijk nodig had. ‘S middags is het bloedje heet en besluit ik het zwembadje maar weer uit de schuur te halen. Na flink geboend te hebben kan hij gevuld en is Gideon ontzettend blij!  Boaz en Ruben komen bezweet uit school… ik heb echt medelijden met ze.. gelukkig kunnen ze gelijk een duik nemen in het koele water! We eten samen een ijsje en rijden daarna naar de Jumbo om onze bestelde boodschappen op te halen. Zo makkelijk!! Te warm om echt te koken dus we eten broodje hamburger wat de kinderen overigens helemaal niet erg vinden. De jongens spelen nog even wat in het zwembad en dan is het bed tijd. Wij gaan ook op tijd, die hitte maakt moe!

Dinsdag: Gideon slaapt nog als het bijna half negen is, hij is de laatste tijd erg moe in de middag en daarbij ook snotje verkouden. Dus hij blijft lekker thuis, wat voor hem echt geen straf is. Eigenlijk niet de bedoeling maar hij hangt de hele ochtend voor de buis en kijkt filmpjes op Netflix. Ik heb geen energie.. en het kan me voor nu echt even niks schelen. Na het middag eten als de jongens weer naar school zijn stofzuig ik boven ( waaarom?! het is echt veel te warm) en doe de afwas. Voor de rest vooral liggen en niet bewegen. Ik vind het dan ook ontzettend knap van mezelf 😛  dat ik ‘s avonds lasagne sta te maken, lekker ook met de oven aan waardoor het huis nog warmer wordt. De jongens gaan met z’n drieën nog op de computer en tot mijn verbazing hebben ze de grootste lol en niet één keer ruzie 🙂 Als de jongens op bed liggen kijken Ben en ik nog één aflevering Better call Saul en gaan we pitten. MOE!

Woensdag: Niet veel slaap gehad vannacht. Ik kan amper wakker worden en dus moeten we haasten. Boaz en Ruben lopen samen naar school, Gideon is vrij. We gaan samen nog even lekker op bed liggen en knuffelen. Als we aangekleed zijn moeten we even langs de apotheek en een klein boodschapje doen bij de supermarkt. Gauw weer naar binnen want het begint alweer warm te worden. Ik ga eindelijk beginnen aan de berg te vouwen was en Gideon is lekker aan het spelen. We eten samen lekker wat fruit en dan komen de jongens alweer uit school. Ondanks de mega hitte moet ik toch echt naar zwemles. Na zwemles te hebben overleefd komen we thuis en is Ben er ook al! Zo fijn dat hij een keertje op tijd thuis is, vroeg zelfs! We gaan gezellig buiten in de schaduw zitten en Boaz en Gideon spelen lekker in het zwembadje. Als Ruben thuis komt van het spelen slingeren we de frituurpan aan geen energie over om te koken. De jongens vinden het geen enkel probleem 😉 Na het eten spelen de jongens nog wat en gaan daarna lekker naar bed. Ben heeft ondertussen een keer alarm en rijd naar z’n werk. Als we net op de bank geploft zijn en we een aflevering op Netflix hebben gekeken, gaat Ben z’n alarm weer. Zucht..! Ik besluit maar naar bed te gaan. Gelukkig is hij nog geen uur weg en kan hij ook snel gaan slapen. Wat is het warm…ik verheug me op minder warme nachten…!

Donderdag: Ik heb zowaar de energie om aan te kleden voordat de jongens naar school lopen en ze dus kan uitzwaaien als ze het schoolplein hebben bereikt. Ik moet ook wel aangekleed zijn aangezien ik naar de tandarts moet. Daar krijg ik te horen dat er opnieuw..ja opnieuw een infectie bij m’n kies is gekomen..waarvoor ik al meerdere kuren heb gehad en een wortelkanaal behandeling. Blijkbaar mocht het niet baten en moet ik dus naar de kaakchirurg voor een wortelpunt behandeling. Klinkt echt heel fijn…brrrr! Gelukkig wel een kuur mee gekregen die het hopelijk allemaal wat rustiger maakt. Na het middag eten ben ik helemaal alleen thuis..heerlijk. Ik ga even lekker dutten. Ik haal de jongens op van school en daarna breng ik Ruben naar gym. Als Ben er is gaan we aan tafel en word Ruben weer opgehaald. Ik heb echt last van m’n kies…zoo vervelend. De jongens gaan naar bed en Ben en ik kijken nog even televisie en gaan dan ook slapen.

Vrijdag: AUW! De hele nacht op de bank gezeten ( en af en toe gejankt ) vanwege de kiespijn. Ik ben kapot… en bel opnieuw naar de tandarts,, dit ga ik niet volhouden ik heb de rust nodig..ik kan elk moment bevallen. Dus dit komt echt NIET goed uit. Ze kunnen me niet helpen…dus ik ga even in een hoekje zitten janken..Oke, tranen gedroogd. Op naar de verloskundige, het plan was om voor een tweede keer te gaan strippen maar samen besloten dat niet te doen. De pijn van m’n kies moet eerst over zijn voor het in buik weer aan het rommelen slaat. Ik zou gek worden als ik het nu beide tegelijk had. Als ze spontaan komt het zij zo, maar niet dat gerommel waar toch niks van terecht komt. ‘S middags zijn de jongens allemaal weg en kan ik even plat. Ik slaap zowaar 20 minuutjes, helaas overheersen m’n rusteloze benen en die rot kiespijn om nog weer in slaap te komen. Maar voor nu is dit wel fijn. Ik rijd even naar de supermarkt en haal daarna de jongens weer op. ‘s avonds lekker met z’n allen op de bank voor de film avond. Gezellig altijd! Daarna duiken we allemaal ons bed in.

Zaterdag: Na weer een slechte nacht ben ik er zo zo zat van. De pijn, de moeheid ik wil slapen. Maar meer nog, geen kiespijn meer. We gaan die middag  nog naar de dienstdoende tandarts er moet nu iets gebeuren.. en echt.. als ik uit de stoel kom voelt het al beter.. M’n oude wortelkanaal behandeling is eruit gehaald en hij heeft alles goed schoongemaakt en er een noodvulling in gezet.  Ik ben zo blij dat dit gebeurd is… En baal een beetje dat mijn eigen tandarts dit niet heeft gedaan. Want jeetje wat heb ik een pijn gehad. Maar dit is zo fijn! Vanavond bestellen we een lekker maaltje en laten het bezorgen  opnieuw een lui momentje deze week 😉 we hebben nog een fijne avond en gaan lekker slapen.

Zondag: Kwart over elf… dan pas word ik wakker. Ben heeft me lekker laten slapen. Zo fijn! Ik had dit ff nodig 🙂 Ik heb zowaar energie om wat te rommelen in huis.  Boaz heeft leren fietsen en wil niets liever dan de hele middag fietsen en gaat met Ben een rondje doen. Gideon speelt buiten en Ruben is met knexx op z’n kamer aan het bouwen. We genieten van deze dag en relaxen lekker. Inmiddels ben ik de veertig weken gepasseerd en kijken we met de dag meer uit naar onze lieve baby! Kan niet wachten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *