Bij de Brouwers Week #41

Maandag: Het is weer maandag. Ik heb wat opstart problemen maar als ik eenmaal goed wakker ben heb ik er zin in. Maandag is vaak echt zo’n dag waarop ik ’s morgens veel in het huishouden doe. Lekker begin van de week vind ik. Ruben is ziek thuis en Gideon en Boaz willen allebei overblijven. Boaz doet dat wel vaker gewoon omdat hij het leuk vindt. Gideon vind het reuze interessant en wil het ook graag eens proberen. Dus ik ben erg benieuwd hoe hij het zal hebben. Na het middag eten ga ik met Marije boodschappen doen voor vanavond. Voor ons maandelijks kook/eet/film avondje.  Voordat ik de jongens op haal, loop ik nog even langs de winkel, onze eet plannen zijn ineens verandert en daar moesten weer wat andere spullen voor gehaald worden. Ik neem alleen Gideon mee naar huis want Boaz gaat bij een vriendje spelen. Als ik Boaz heb opgehaald kook ik voor de mannen en geef Hadassa te eten. Als Ben thuis ik ga ik naar Marije waar we een heerlijke nacho schotel maken, gewoon zelf in elkaar geflanst ( kip,nacho’s, tomaat, ui, creme fraiche, kaas )
 en hij is heerlijk! We kijken twee films. Super gezellig avondje!
Dinsdag: Ruben blijft deze ochtend nog thuis en we hebben een afspraak samen. Ik ben vergeten deze dag bij te houden.. en het is inmiddels donderdag.  ‘S avonds in ieder geval aan het sporten geweest.


Woensdag: De jongens hebben een lange ochtend op school dus ik ga met Agnes naar de Ikea. Heerlijk ff rondstruinen. Gebakje eten, en wat dingen scoren die ik al lange tijd nodig had. Zo koop ik dit super leuke lampje,
 nieuwe snijplanken en voor de jongens elk een nieuw kussen voor op bed. Als Boaz wordt opgehaald voor zwemles, werk ik de was wat bij en ga daarna met Gideon en Hadassa richting logopedie. Boaz word daar gebracht en hij houd Hadassa lekker bezig. Die was er al weer behoorlijk zat van.
Na het avond eten gaat Ben naar m’n ouders om planken te verven die hij zaterdag gaat vervangen voor ons huis. Als hij terug komt leggen we samen de jongens op bed en hangen we nog even lekker op de bank met een bakkie chips. Daarna lampen uit en pitten!
Donderdag: De jongens naar school, Hadassa naar bed. Mama flink aan de slag. De hele woonkamer word grondig aangepakt. Elke hoekje word mee genomen. Heerlijk om zo even bezig te zijn. En een hele workout! ZWETEN! Als ik klaar ben word H wakker, wat een timing. Een fruit hapje en dan is het alweer tijd om de jongens op te halen. Na het middag eten ga ik meteen weer verder met schoonmaken. Ik ben echt op dreef vandaag en neem het er maar van.  Als ik klaar ben zijn de jongens vrij en maak ik vast het avond eten klaar. Dan gaan we naar de kapper. Alle drie de jongens worden geknipt. Als iedereen op bed liggen, plof ik op de bank en ga een film kijken.

 En de kaarsjes kunnen weer aan… zo fijn. Ben is laat vandaag.
Vrijdag: Iedereen is vroeg!
 Kwart over zes is iedereen al beneden en lig ik nog in bed om Hadassa de fles te geven.
 Goedemorgen! 
De jongens mogen verkleed naar school ivm de afsluiting van de kinderboeken week. Ruben gaat natuurlijk niet verkleed..echt niet cool..
Hadassa gaat weer naar bed en ik ga huishouden. Opzich doe ik zo’n beetje elke dag hetzelfde..weet niet of dit wel echt leuk om steeds te vertellen. Maar oké. De fysiotherapeut komt straks voor Hadassa en gaat dan weer eens een test doen. De laatste keer was ze tien weken geloof ik. Dus ik ben benieuwd hoe ze nu scoort. Al hoewel de uitslag mij niet zoveel boeit. Ik hoop alleen dat ze een beetje mee wil doen. Aangezien ze nog al een koppig en eigenwijs dametje is.
Als de fysio weg is, is het ook tijd om naar school te gaan. Na onze boterham gaan we booschappen doen. Een beetje jammer dat ik drie van de vier kinderen mee moet nemen..want wat is dat toch altijd chaotisch. Maar oké. We halen bij de juwelier de oude ring van Ben op die nu van Boaz is. Hij was kapot en iets te groot. Nu kan Boaz em met trots dragen.
  We eten voor het eerst in een lange tijd weer eens pannenkoeken.  Bakken, bakken, bakken, eten.
Film avond! Zo gezellig, kaarsjes aan, bakkie chips, genieten.

Zaterdag: Weekend! Ben gaat platen van het huis ( aan de voorkant) halen en nieuwe erop zetten. Hij bouwt de steiger en als de hulp is gearriveerd begint het slopen en daarna het bevestigen en verven van de nieuwe platen.
 Ruben ruimt z’n kamer op ( yes) en Gideon en Boaz zijn natuurlijk in de voortuin te vinden waar alle pret is.  Later op de ochtend ga ik met de jongens naar de action om krijtverf te halen voor Ruben z’n kast. 
Na het eten gaan Ruben en ik z’n kast verven. Echt leuk om samen te doen. Ik verf daarna nog een kozijn. Nog even en dan is zijn kamer echt helemaal af. Chantal komt eind van de middag nog even langs, gezellig! We hebben een gezellige avond samen, genieten van onze kinderen en ontzettend dankbaar voor alles wat we hebben. 
Zondag: We gaan met z’n allen naar de kerk. ‘S middags gaan we met m’n ouders naar het bos. Het is echt heerlijk weer. Hadassa zit in de draagzak (geleend) en vind het eigenlijk wel prima. Soms bij een flinke wind vind ze het wat minder maar verder is ze gelukkig goed tevreden. Ze vind meestal alles maar een paar minuutjes ( seconden) leuk dus is het altijd maar afwachten hoe ze gaat reageren en hoe lang ze iets leuk vind. Het is trouwens wel loei zwaar,,,pff.. maar dat terzijde. 

Als we weer thuis zijn eten we een boterham. En als ik Hadassa op bed heb gelegd ga ik naar TIK. Ontzettend leuke en gezellige avond weer! Thuis ruim ik nog het een en ander op iedereen slaapt al. En ga veel te laat op bed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *