‘Korte’ update

Hoi!

Even weer een korte update van de zwangerschap. Bijna vijfendertig weken alweer… jeetje, de tijd vliegt!

Het is gek hoe goed ik me lichamelijk voel! Ik had gedacht een vierde zwangerschap dat wordt ontzettend zwaar en het zal wel afzien zijn. Maar nu ik al bijna op het einde loop valt het me honderd procent mee.

Hormonaal is het een ander verhaal.. het is niet dat ik de hele aan het janken of stampvoeten ben. Maar mijn lichaam bereid zich voor op de bevalling en merk ik dat ik graag alleen ben.. rust wil en het liefst alles onder controle heb.
Wat natuurlijk onmogelijk is als er al drie wilde jongens rondrennen en allemaal hun eigen plan trekken. Dat zorgt voor mij voor chaos in m’n hoofd waar ik me soms even geen raad mee weet. Even uit de situatie stappen en mezelf wat adem ruimte gunnen helpt vaak goed. Ik ken het van andere zwangerschappen maar dat maakt het niet minder makkelijk.

Met de baby lijkt eigenlijk alles prima in orde. De verdikte nekplooi is er nog steeds maar er is niks te vinden wat wijst op een afwijking van welke soort dan ook. Ze groeit goed en beweegt lekker, wel wat minder dan voorheen. Maar ja, ruimte gebrek he 😉 Ik blijf voorbereid op een baby met bijv. het down syndroom. Ik wil niet té naïef zijn.
En natuurlijk zijn er zoveel dingen die er ‘mis’ kunnen zijn. Blindheid, doofheid,  zie je niet op een echo. En echt elk gezond kind is een wonder. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar door de echo’s ben ik me nog meer bewust geworden van hoe gezegend we zijn met onze drie gezonde jongens. En hopen natuurlijk op een gezond meisje!

We kijken erg naar haar uit! Alhoewel er nog steeds geen babykamer is *schaam*
Nog geen kleertjes gewassen en de kinderwagen staat nog mooi op zolder. Maar ja..aan de andere kant, een liefdevol huis en warme armen om haar heen die zijn er in overvloed. Dus ik geloof dat, dat wel goed komt 🙂

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *