Nesteldrang…Jippie…

Hoi!

Even een vraagje aan alle zwangeren of vrouwen die zwanger zijn geweest.

Zijn jullie bekend met het fenomeen nesteldrang, je weet wel als een gek alles schoon gaan maken opruimen en weggooien. En dat ook vaak op de meest bizarre tijden of momenten op een dag? Of hebben jullie daar juist geen last van gehad?

Nou ik kan jullie vertellen dat ik er elke zwangerschap HEUL erg veel ‘last’ van heb. Je zou denken, heerlijk toch lekker je huis aan kant voordat de baby komt? Nou dat is ook wel zo..maar in mijn geval is het altijd ehm..behoorlijk intens ^_^

Dat je ineens om half tien ‘s avonds bedenkt: hmm.. laat ik de badkamer een grote beurt geven, heerlijk met bleek want dat is zo schoon. En dan bijna onwel word van alle dampen, want ja er moet natuurlijk gesprayd worden met antikalk.

Of je vraagt aan je man of hij je wil helpen met het tillen van de wasmanden. Hij antwoordt  “ik doe het zo” vervolgens loop je zelf maar (lees: na 1 minuut wachten) met drie wasmanden op elkaar twee trappen af terwijl je niks kan zien omdat de stapel zo hoog maar ja anders moet je drie keer lopen.

Volgens mij stoppen m’n hersenen met goed functioneren in het laatste deel van de zwangerschap. Daarbij alles het liefst zelf willen doen omdat het dan ‘goed’ gebeurd. Wat natuurlijk onzin is, maar blijkbaar vind ik op dat moment dat het zo is.

Herkennen jullie dit? Nou voor degene die dit herkent. Chill.. echt. Ik praat tegen jou en tegelijkertijd tegen mezelf. Want op dit gebied valt er voor mij nog een hoop te leren.

Hier wat tips voor je:

1. Maak een lijstje met prioriteiten.
Moet er echt om tien uur ‘s avonds een konijnenhok worden verschoond of een keuken kastje uitgeruimd? Wil je echt perse op een gammele trap staan en je buitenste boven ramen zemen? Laat je hersenen die gekte niet toe laten en probeer te bedenken wat echt belangrijk is en op welke tijden je die dingen wilt gaan uitvoeren.

2. Vraag om hulp!
Als er dingen zijn die echt moeten gebeuren of heb je even rust nodig ( van jezelf). Vraag hulp. Iemand die je even kan helpen door een wasje van je over te nemen. Je vloer wil dweilen of je eten voor je kookt. Geloof me, er zijn genoeg mensen voor wie dat een kleine moeite is en die het graag voor je doen. Vaak sta je jezelf gewoon in de weg. Geloof me, hulp is fijn!

3. Relax.
Als je de drang voelt om een bizar schoonmaak idee uit te voeren. Op je knieën voor de auto liggen om de velgen te poetsen met een tandenborstel. Of met een tandenstoker je voegen in de badkamer schoon te krabben.. Relax..Chill.. en stop. Bel iemand op om even lekker te kletsen. Doe een spelletjes met je kinderen. Ga lekker even liggen met een boek of een leuke Netflix serie. Doe iets wat je blij maakt. Waar je van ontspant en je, je lichaam niet onnodig belast want tja die baby zit nog wel gewoon in je buik en je rug en bekken willen graag nog wat langer mee.

 Richt je op de leuke dingen. Een baby wasje draaien, een kastje inruimen met baby spulletjes. Dat soort dingen. Helemaal nu de zwangerschap ten einde loopt, probeer er nog van te genieten. En je niet te laten overheersen door maffe en gekke nesteldrang dingen.

Deze blog: Note to self

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *